Programul de contabilitate, unul dintre secretele unei afaceri de succes

Statisticile arata ca in fiecare an sunt infiintate peste 100 000 de firme noi, insa mai bine de jumatate dintre acestea ajung rapid la faliment.

Motivele pentru care firmele nu au succes pot fi numeroase:

  • Lipsa unui plan de afaceri;
  • Alegerea unui domeniu fara un studiu de piata;
  • O administrare proasta a finantelor.

Acest ultim punct pare sa fie cel care aduce majoritatea firmelor pe drumul esecului, iar expertii de la regnskabspiloten.dk considera ca lipsa unui program de contabilitate este parte serioasa din administrarea proasta a banilor.

De ce un program de contabilitate poate sa faca diferenta intre o firma de succes si una sortita esecului?

Motivele sunt numeroase. Un software de contabilitate bun poate sa duca la economie de timp si la economie de bani, dar si sa previna o multime de erori. Printre principalele avantaje oferite de un astfel de program se numara si urmatoarele:

  • Datele introduse de administrator sunt in deplina siguranta. Daca se alege un program de contabilitate (regnskabsprogram) ce salveaza datele in cloud, acestea pot fi accesate de oriunde, fara niciun fel de probleme. In cazul contabilitatii pe hartie riscurile unt mult mai mari.
  • Se automatizeaza munca repetitiva. Majoritatea firmelor au produse si sericii care se vand in sute si mii de exemplare. Doar redactarea facturilor pe hartie, in mod manual, poate sa insemne o pierdere uriasa de timp. Automatizarea muncii repetitive ajuta la economie de timp. Astfel, administratorii isi pot focusa timpul si atentia spre lucrurile care conteaza cu adevarat.
  • Reducerea riscului de aparitie a erorilor. Oricat de bun ar fi un contabil, acesta poate sa greseasca. Daca foloseste un program de contabilitate insa, riscul de a gresi este mult mai mic.
  • Informarea constanta. De regula, programele de contabilitate moderne ofera tot timpul o informare legata de cele mai noi prevederi legislative, in asa fel incat niciun om de business sa nu fie neinformat.

Care este costul unui program de contabilitate?

Evident, foarte multi dintre cei care sunt la inceput intr-o afacere se tem de costuri. Din fericire, exista si varianta unui program de contabilitate gratuit, care respecta toate criteriile de calitate. De cele mai multe ori programul gratuit are si variante platite catre care se poate upgrada abonamentul, insa varianta gratuita ofera tot strictul necesar unei afaceri aflate la inceput si chiar al unei afaceri care are deja experienta.

Nu exista niciun motiv, asadar, sa nu se caute un program de contabilitate cat mai bun, in conditiile in care nu implica niciun cost si are o multime de beneficii. Cei care sunt in cautarea unui astfel de program trebuie sa aiba in vedere doar cateva lucruri esentiale:

Cat mai multe functii. Chiar daca la inceput par a nu fi utile, cu timpul dinamica firmei poate sa se schimbe si poate fi nevoie de ele.

Un suport de o cat mai buna calitate. Suportul este unul dintre elementele cheie ale unui program de contabilitate bun, asadar, o discutie cu cei care au creat programul poate sa fie esentiala.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

11 − 10 =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.