Home Diverse Proiectul de management al traficului iesean este pe drumul cel bun

Proiectul de management al traficului iesean este pe drumul cel bun

3 minute de citit
0
0

Oficialii ieseni au anuntat atingerea unui prag de 42% in implementarea proiectului de management al traficului. Acesta presupune semaforizarea si supravegherea mai multor intersectii din oras prin camera si senzori de miscare.

Primaria doreste astfel sa fluidizeze circulatia in oras, prin supravegherea, inregistrarea si amendarea soferilor care incalca regulile. Camerele vor fi amplasate in intrarile din Iasi si in cele mai circulate intersectii. Odata cu instalarea noului sistem traficul va fi imbunatatit, crescand viteza de deplasare.

Lucrarile vizeaza centrul de comanda si control al traficului, 90 de intersectii si treceri de pietoni care vor fi dotate cu automate de dirijare a circulatiei si detectori de vehicule, sistem de camere video care inregistreaza conditiile din trafic, alaturi de un sistem de management al defectelor.

Conform viceprimarului iesean: „Sunt doua tipuri de camere, de detectie si de supraveghere. Cele de detectie vor ajuta la calcularea indicatorilor de trafic pentru preluarea de informatii cum ar fi gabaritul sau viteza unei masini, pentru a se asigura o fluenta in trafic. Componenta de supraveghere include cateva zeci de camere ce vor fi montate in principalele intersectii, cum ar fi Podu Ros, Fundatie, Socola, pe Pacurari, in zona Bucium, pe strazile din zona Centrala, dar si la accesele in oras. Acestea vor fi utilizate pentru a reusi impreuna cu politia sa identificam situatiile deosebite. Centrul de comanda va functiona 24 din 24. Sistemul are o acuratete buna, pot fi vizualizate detalii cum ar fi numerele de inmatriculare. Operatorul de serviciu identifica si salveaza atunci cand este cazul un incident in tafic, foarte usor, cu o simpla apasare de buton”.

Sursa foto: adevarul.ro

Comentarii

comments

Incarca mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sorin
Incarca mai multe Diverse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − four =

Vezi si

Job bine platit fara experienta? Da, se poate!

Am inceput sa-mi caut job imediat ce am intrat la facultate. Imi doream independenta! Lips…