Proiectul de management al traficului iesean este pe drumul cel bun

Oficialii ieseni au anuntat atingerea unui prag de 42% in implementarea proiectului de management al traficului. Acesta presupune semaforizarea si supravegherea mai multor intersectii din oras prin camera si senzori de miscare.

Primaria doreste astfel sa fluidizeze circulatia in oras, prin supravegherea, inregistrarea si amendarea soferilor care incalca regulile. Camerele vor fi amplasate in intrarile din Iasi si in cele mai circulate intersectii. Odata cu instalarea noului sistem traficul va fi imbunatatit, crescand viteza de deplasare.

Lucrarile vizeaza centrul de comanda si control al traficului, 90 de intersectii si treceri de pietoni care vor fi dotate cu automate de dirijare a circulatiei si detectori de vehicule, sistem de camere video care inregistreaza conditiile din trafic, alaturi de un sistem de management al defectelor.

Conform viceprimarului iesean: „Sunt doua tipuri de camere, de detectie si de supraveghere. Cele de detectie vor ajuta la calcularea indicatorilor de trafic pentru preluarea de informatii cum ar fi gabaritul sau viteza unei masini, pentru a se asigura o fluenta in trafic. Componenta de supraveghere include cateva zeci de camere ce vor fi montate in principalele intersectii, cum ar fi Podu Ros, Fundatie, Socola, pe Pacurari, in zona Bucium, pe strazile din zona Centrala, dar si la accesele in oras. Acestea vor fi utilizate pentru a reusi impreuna cu politia sa identificam situatiile deosebite. Centrul de comanda va functiona 24 din 24. Sistemul are o acuratete buna, pot fi vizualizate detalii cum ar fi numerele de inmatriculare. Operatorul de serviciu identifica si salveaza atunci cand este cazul un incident in tafic, foarte usor, cu o simpla apasare de buton”.

Sursa foto: adevarul.ro

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + thirteen =

On Key

Citeste si

A fost lansat proiectul Romania Educata

„România Educată” este proiectul național inițiat de Președintele României menit să susțină reașezarea societății pe valori, dezvoltarea unei culturi a succesului bazată pe performanță, muncă,

Ziua franco-germană

Centrul Cultural German Iaşi şi Institutul Francez Iaşi vă invită luni, 23 ianuarie în Sala Fondane la o seară franco-germană, organizată cu ocazia celebrării a

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.