Psihoterapia – cum se practică și cum ajută aceasta?

Oricui i se poate întâmpla ca problemele vieții să îl copleșească, totul să pară lipsit de rezolvare și cu siguranță că fiecare experimentează o astfel de stare cel puțin o dată în viață. Serviciile de psihoterapie puse la dispoziție de diversele centre psihologice vin ca o soluție eficientă pentru cei care se confruntă cu astfel de situații. Terapeutul este acea persoană care a realizat studii de specialitate în domeniu și este capabil să ofere ajutorul necesar celor nu reușesc să depășească diversele încercări prin care trec sau care nu găsesc răspunsul potrivit la problemele pe care le au.

Este un mod prin care oricine poate sa se autocunoască, fiind inițiat în această călătorie de către psihoterapeut. De asemenea, aceasta poate fi cea mai bună soluție pentru creștere și dezvoltare armonioasă, pentru vindecarea psihică și emoțională, depășirea unor blocaje și limitări. În cadrul Centrului Psihologic PsihArt din București (detalii complete despre serviciile oferite se găsesc pe www.psihart.ro) fiecare ședință este realizată cu ajutorul unor tehnici ce au în vedere abordarea eficientă a situațiilor ce au ca rezultat acceptarea, înțelegerea și conștientizarea propriei persoane, dar și a modului de a acționa, de a simți și de a gândi a celor ce doresc să își îmbunătățească calitatea vieții.

Mulți visează la o schimbare peste noapte, însă chiar și aceștia știu în sinea lor că acest lucru nu este realizabil. Pentru o vindecare eficientă, psihoterapia reprezintă un proces ce necesită timp și dedicare în raport cu toate obiectivele pe care terapeutul le stabilește de comun acord cu clientul. Mai exact este vorba despre o colaborare între cele două părți, ce urmărește dezvoltarea sănătății mentale și a stării de bine, schimbarea personală. Daca terapeutul este cel care contribuie cu experiență și cunoștințe aprofundate în domeniu, clientul va contribui cu dorința de vindecare, de creștere persoanală, de dezvoltare.

Cine poate să beneficieze de serviciile de psihoterapie?

Aceasta categorie de servicii se poate dovedi eficientă în numeroase cazuri (psihopatologie, tulburari psihice care au la cauză traume sau momente dificile, transformare personală, impasuri, pierderea cuiva drag). Ajutorul specializat îl cer persoanele conștiente că nu pot face pe cont propriu față greutăților vieții, cele care prezintă responsabilitate pentru sănătatea mentală proprie. Astfel, pot lua măsuri ce privesc dezvoltarea, pacea și liniștea interioară cei care suferă de stres, anxietate, depresie, dificultăți de adaptare sau în relații, tulburări (alimentare, psihosomatice, de personalitate, obsesiv – compulsive), doliu psihologic, dar și persoanele care au un nivel al stimei de sine scăzut sau al încrederii în propria persoană exagerat, care întâmpină dificultăți în gestionarea emoțiilor si în managementul furiei. Cazurile in care oamenii apelează la ajutorul unui psihoterapeut pot fi legate de burnout-ul profesional, ca și de trecerea prin momente de transformare majoră.

Cât de importantă este relația terapeutică?

Conform diverselor studii ce au fost realizate vis-a-vis de acest aspect, se pare că în funcție de modul în care cele două părți comunică variază și posibilitatea de soluționare a problemelor. O alianță bună va ajuta ca terapia să dea roade, dar de asta depinde într-o mare măsură și pregătirea terapeutului. Este deci foarte importantă alegerea acestuia. În acest sens, cei interesați pot accesa pagina psihart.ro în cadrul căreia sunt menționate și prețurile aferente fiecărui tip de psihoterapie în parte: individuală pentru copii și pentru adulți, de cuplu, de familie, precum și psihoterapie asistată de animale.

Este normal ca pe parcursul ședințelor să apară tulburări, întrebări, clipe de sensibilitate sau dificultate. Toate acestea sunt avute în vedere de către psihoterapeutul ce le ve interpreta întocmai și va căuta cale de a le găsi rezolvarea, împreună cu persoana în cauză.

Așadar, cei care sunt interesați de servicii profesionale de psihoterapie în capitală pot solicita ajutorul specialiștilor Centrului Psihologic PsihArt, despre care găsesc informații complete pe psihart.ro.

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven + eleven =

On Key

Citeste si

Internship plătit la Radio Hit

Studenții au posibilitatea de a se înscrie pentru un intership în cadrul Radio HIT. Acesta va avea loc în perioada 1 martie – 31 mai

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.