Scrisoare deschisa de la un tanar care a descoperit ca sufera de hemoroizi

Bună ziua. Îmi cer scuze că vă contactez în acest fel, dar am o problemă, destul de delicată, și nu am pe nimeni care să mă asculte. Cu dumneavoastră o să fiu direct… am hemoroizi. Acum câteva săptămâni am observat niște stropi de sânge pe lenjerie, în zona fundului, dar m-am gândit am o zgârietură sau vreo bubă care s-a rupt. Am căutat pe Google ce ar putea să reprezinte problema mea și… recunosc… m-am mințit frumos spunându-mi că eu nu am hemoroizi. Acum regret tot ce mi-am spus atunci… Am continuat câteva zile cu această minciună până când a început să apară durerea atunci când mergeam la toaletă și, apoi, când stăteam pe scaun, la birou și acasă. La serviciu petrec foarte multe ore stând pe scaun, dar, datorită durerii, am început să îmi rezolv task-urile din picioare. Colegii mei au simțit că ceva nu este în regulă cu mine, dar am evitat orice discuție cu ei despre problema mea. Îmi era rușine de ce ar fi putut spune despre mine. Într-un final am acceptat ideea că am hemoroizi și m-am grăbit să găsesc o soluție pentru asta. Am găsit pe internet o așa zisă cremă minune care elimină hemoroizii în câteva zile, pe care am dat o grămadă de bani și care nu a avut niciun rezultat.

Am încercat să caut ajutor la prietenii mei, dar au început să râdă de mine. Mă simțeam penibil când le-am spus că am hemoroizi iar ei, râzând, mi-au spus să am grijă de ei să îi fac mari, să îi duc la școală. De atunci, de fiecare dată când mi se întâmplă ceva și le povestesc îmi spun că așa îmi trebuie dacă mă mănâncă în fund (îmi cer scuze că am scris asta). Nu ratează nicio ocazie să facă miștouri de mine.

În continuare am hemoroizi și încerc, pe cât posibil, să evit grupurile de oameni, datorită mâncărimilor pe care le resimt, iar atunci când totuși trebuie să stau cu cineva la o cafea ma prefac că sunt bine și sufăr în tăcere. Vă rog să mă ajutați, deoarece sângerările și durerea continuă să îmi creeze disconfort. Vreau să scap odată de această problemă, să pot să fiu și eu un om normal.

Vă mulțumesc și îmi cer scuze dacă vă deranjează mesajul meu.

(bărbat, 28 de ani, București)

Părerea medicului specialist chirurg

Dragă X,

Îți mulțumim pentru mesaj și te asigur că nu ne deranjează mesajul tău. Ba chiar ne bucurăm că ai trecut peste sentimentul de rușine și ai luat legătura cu noi. Este cel mai important pas pe care trebuie să îl faci atunci când ai o problemă de sănătate. Să ceri ajutorul specializat. Iar tu ai făcut lucrul acesta.

În primul rând vreau să îți spun că ești o persoană perfect normală care are o problemă de sănătate. În al doilea rând, hemoroizii nu sunt un lucru de care oamenilor ar trebui să le fie rușine sau de care ar trebui să se facă glume. Hemoroizii, la fel ca și varicele sau apendicita, sunt o problemă de sănătate. Atât. Și pentru orice problemă de sănătate există un tratament, pe care ți-l poate prescrie un medic specialist. Pentru asta suntem noi medicii. Să oferim sănătate acolo unde este boală, speranță acolo unde exista deznădejde și zâmbete acolo unde există tristețe.

Într-adevăr, hemoroizii, ca orice boală ce afectează zona anală sau zona intimă, sunt un subiect tabu. Oamenii se feresc să vorbească despre problema lor sau să ceară ajutorul specializat. Total greșit. Pentru hemoroizi există mai multe tipuri de tratamente, deloc dureroase, în funcție de stadiul în care boala se prezintă. În arsenalul medicinii moderne, există un spectru larg de mijloace medicale şi tehnologii care ne permit nouă, doctorilor, să luptăm eficient cu hemoroizii. Alegerea strategiei de tratament în fiecare caz o facem după examinarea atentă şi intervievarea bolnavului, după determinarea stadiului bolii şi a gradului de manifestare a simptomelor hemoroizilor.

Există tratament și pentru rușine. Se numește curaj și, deși le este prescris tuturor, puțini îl folosesc. Tu l-ai folosit și te felicit pentru asta.

Te rog să contactezi clinica OK Medical la 021.3111.777, fă-ți o programare și te voi ajuta cu cel mai mare drag.

Îți mulțumesc încă o dată că ai ales să ne trimiți acest mesaj și să te felicit că ai trecut peste prejudecăți.

Cu respect

Dr. Septimiu Cristian Alexandru, medic primar chirurg, asistent universitar

P.S. După ce scapi de hemoroizi, spune-le prietenilor tăi că ești un învingător.

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 1 =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.