Sex neprotejat? A aparut pastila de a 5-a zi!

Daca ti-ai “pierdut capul” in weekend, te-ai lasat purtat de val si ai avut un contact sexual neprotejat dar nu-ti doresti o sarcina, afla ca exista acum pilule de a doua zi care sunt eficiente si 5 zile mai tarziu dupa contactul sexual neprotejat – chiar si fara control la un medic generalist.

Pastila se numeste EllaOne si ea poate fi luata mai tarziu dupa actul sexual decat pilula obisnuita de a doua zi, care este are efect pana la 3 zile. In plus, EllaOne este de doua ori mai eficienta in prevenirea sarcinilor.
Daca este luata in prima zi dupa sex, EllaOne actioneaza prin ingrosarea intrarii in uter, prevenind patrunderea si inotarea spermei pana la ovul pentru a-l fecunda. In plus, schimba mucoasa uterina, ceea ce inseamna ca daca pilula este luata pana la 5 zile dua sex, ovulul fecundat nu se poate implanta si dezvolta intr-un fetus.
Aceasta metoda de contraceptie face parte din cele denumite “de urgenta” si nu este recomandata folosirea ei in mod normal. De asemenea, trebuie sa mai iei in considerare ca EllaOne nu te va scapa de bolile/infectiile cu transmitere sexuala.

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 3 =

On Key

Citeste si

10 pentru L.S.G.G

În perioada 11-17 Mai, Liga Studenţilor de la Geografie şi Geologie organizează diferite evenimente ce au ca scop aniversarea celor ZECE ani de la înființarea

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.