Sfaturi utile pentru o vacanta cu discount

Turismul a fost dintotdeauna cea mai la indemana metoda de recreere pentru omul activ. In zilele noastre mai mult ca niciodata, avem nevoie de relaxare si evadare din cotidian. Din acest motiv, turismul a ajuns ramura economica cea mai puternica pe plan mondial.

Am discutat cu un reprezentant Familytravel.ro, despre cum putem obtine preturi mai bune atunci cand mergem in vacanta :

Planuieste din timp excursia – early booking

Daca scopul vizitei este pentru recreere, cel mai indicat este sa cauti pachete de vacanta din timp. O vorba celebra din popor spune sa-ti faci sanie vara si car iarna. Acesta vorba este valabila si la pachetele turistice. Agentiile de turism promoveaza intens programul de „early booking“ iar rezultatele sunt excelente. Daca stiti inca de la inceputul anului unde si cand veti merge in concediu, atunci rezervati pachetele care contin aceasta reducere pentru ca vor fi cu 30%-40% mai ieftine.

Cauta oferte last minute

Ofertele last minute sunt oferte de ultima ora, care vin cu preturi mult reduse fata de preturile de baza, deoarece hotelul sau agentia de turism a ramas cu locuri libere. Dezavantajul acest gen de concediu, este ca nu puteti alege datele la care doriti sa plecati si nu puteti schimba nimic din pachetul oferit. Singurul avantaj este pretul mai mic cu pana la 50%.

Consulta mai multe site-uri de turism

In era online-ului, nu trebuie sa alegi prima oferta care iti iese in cale. Exista mai multe motoare cautare pentru asta, dar si site-urile agentiilor de turism. Compara oferte si alege-o pe cea mai buna pentru tine. Nu uita sa cauti si recenzii despre agentia cu care urmeaza sa colaborezi.

Cumpara vacanta in rate

Amploarea cardurilor de credite nu a ocolit nici industria turismului. Marii turoperatori colaboreaza cu diferite banci pentru a oferi turistilor posibilitatea achizitionarii vacantelor in rate prin intermediul cardurilor de credit. Sunt banci care au scos astfel de produse si care permit achizitia unui sejur ce urmeaza a fi platit in trei-sase rate, fara dobanda. Potrivit agentiilor de turism aceste vacante au crescut cu 200% in ultimii trei ani, insa nu reprezinta mai mult de 10% din totalul vacantelor contractate. De altfel, vacanta in rate reprezinta o solutie pentru cei care s-au hotarat pe ultima suta de metri sa plece in vacanta si nu dispun de suma necesara achitarii sejurului.

Mergi in concediu inainte sau dupa incheierea sezonului

Incalzirea globala a transformat anotimpurile si implicit a marit lunile de vara. Desi oficial sezonul de vacant la mare incepe din luna mai si se termina in august, ai sanse foarte mari sa te bucuri de o vacanta reusita la un super pret daca alegi sa mergi la final e aprilie sau inceput de septembrie. Apa va fi suficient de calda pentru o baie si plata suficient de goala pentru relaxare.

Mai stii si alte metode de a economisi atunci cand pleci in vacanta? Spune-ne si noua printr-un comentariu.

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen + 6 =

On Key

Citeste si

Saptamana PSI 2016

Te-ai întrebat vreodată care sunt motivele inconștiente pentru care îți alegi un partener, o profesie sau un curs în viață? Dacă vrei să înțelegi cum

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.