Sindromul Reynaud – afecţiunea care „atacă” milioane de oameni

Sindromul Raynaud, afecţiune care constă în circulaţia proastă a sângelui şi care face ca extremităţile – mâini, picioare, nas, urechi – să fie mereu reci, poate fi combătut. Medicii fac recomandări pornind de la alimentaţie şi până la exerciţii fizice.

Foarte multă lume, în special femeile, sunt afectate de sindromul Raynaud, adică mâini şi picioare reci. Indiferent că afară e cald sau că poartă şosete aceste persoane nu reuşesc să-şi încălzească membrele. Este, de fapt, o problemă a circulaţiei sângelui care afectează extremităţile.

Medicii recomandă băile calde pentru picioare, masaje pentru punerea în circulaţie a sângelui, precum şi consumul de ceaiuri.

 „Este foarte important să te protejezi şi de aceea recomand o îmbrăcăminte adecvată, groasă, dar confortabilă pentru că orice compresie pe zona cu probleme nu face decât să o agraveze. De asemenea, sunt indicate exerciţiile. În cazul picioarelor vorbim de ridicatul pe vârfuri şi călcâie. Importantă este însă şi prevenţia. Sindromul Raynaud poate fi prevenit prin eliminarea fumatului, a alcoolului, printr-o alimentaţie corectă, prin scăderea în greutate”, spune medicul Tudor Ciuhodaru.

Specialiştii recomandă şi efectuarea unor exerciţii speciale. Este indicat mersul pe vârful degetelor, apoi pe călcâie, este recomandată alergarea, plimbarea sau să mersul cu bicicletă, dar şi rotirea gleznelor şi mişcarea degetelor. Aceste exerciţii ajută la relaxarea picioarelor.

Sursa foto: tonica.ro

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Up Hill Contest, editia a V-a

Asociaţia de Turism Montan “Hai pe munte!” Iaşi şi HPM Cycling Team vă invită duminica, 15 noiembrie 2015 să participaţi la a V-a ediţie a

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.