Teatrul National din Iași – unul din cele mai frumoase teatre din lume

BBC a publicat recent pe siteul oficial un articol ce numit “Sapte teatre care iti taie respiratia”, printre acestea se regaseste si Teatrul National din Iasi ce a fost construit in locul vechii primarii a orasului, intre anii 1894 si 1896. Acesta adaposteste adevarate monumente de arta: Cortina pictata in 1896, Cortina de fier, pictata de Al. Goltz; Plafonul pictat de Al. Goltz, in culori pastelate, Candelabrul din cristal de Venetia cu 109 becuri. In prezent aceasta cladire gazduieste si Opera Romana.

Alaturi de Teatrul National din Iasi se mai gasesc in topul realizat de BBC si Bristol Hippodrome din Bristol, Marea Britanie, Teatrul Olimpic din Vicenza, Italia, Globe Theatre, din Londra, Palais Gariner, din Paris, War Memorial Opera House din San Francisco, SUA, Teatro La Fenice, din Venezia, Italia.

Sursa foto: iasi4u.ro

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 2 =

On Key

Citeste si

,,Zilele Studentului Electronist” – ediţia a V-a

Liga Studenţilor Electronişti din Iaşi împreună cu Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi organizează proiectul ştiinţific

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.