Terasele din lemn natural sau compozit: ce trebuie sa stim

Pentru amenajarea unei terase din lemn la un pret bun, specialistii ne recomanda sa tinem cont de cateva aspecte. De exemplu, ce sa alegem dintre o terasa din lamele de lemn sau o terasa din dale?

Daca sunteti locatari, trebuie sa va indreptati catre dale pentru ca sunt usor de instalat, nu necesita ajutorul utilajelor si se scot cu rapiditate in cazul in care va mutati. Tot dalele sunt recomandate si in cazul unei terase mici.

O terasa din lemn natural este mai ieftina decat o terasa din lemn compozit. Pretul unei lamele din lemn natural porneste de la 2 euro si se calculeaza cu aproximativ 15 euro pe m2 pentru o dala din lemn de pin. Insa, la aceste preturi, este posibil ca terasa sa nu reziste mult timp.

Lamelele compozite pntru terasa nu crapa, nu creeaza corpuri straine si nu necesita nicio finisare, nici intretinere si rezista bine la umiditate.

Cum alegem o lamela de terasa din lemn natural?

Grosimea lamelei, aspectul ei, specia lemnului reprezinta indicatori in evaluarea ceui mai bun raport calitate / pret. Daca lamela prezinta multe noduri sau alburn inseamna ca produsul este de o calitate inferioara.

Lamelele din lemn de rasinoase (pin, molid) sunt mai ieftine (pana la 50 euro / m2 aprox. ) decat lamelele din lemn exotic. Insa, ele necesita un tratament prealabil prin autoclava pentru a evita putregaiul.

O terasa din lemn exotic ( Ipé, Teck, Padouk, Cumaru, Massaranduba etc.) costa, in general, de doua ori mai mult pe m2 (de la aprox. 40 de euro) decat o terasa din lemn de rasinoase. Insa, aceasta va fi o terasa rezistenta (min. 20 de ani). In acelasi timp, este necesar ca aceasta sa fie intretinuta cu produse adecvate.

Mai multe informatii despre achizitionarea unor astfel de terase, indiferent de topul de terasa pe care il alegeti, puteti obtine si daca vizitati site-urile de profil, unde firme care ofera astfel de servicii isi promoveaza produsele, cum ar fi afacerilemn.ro. Pentru companiile care doresc sa consulte o varietate mai mare potentiali producatori le recomandam si versiunile internationale ale burselor specializate ca de exemplu woodbusinessportal.com.

Sursa foto : wdd.ro

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + ten =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.