Top 10: Cele mai romantice orase din Romania [GALERIE FOTO]

Suntem in secolul vitezei si al internetului si acum declaratiile de iubire se fac de cele mai multe ori pe Facebook sau pe messenger. Ne-am obisnuit asa, insa experienta unei plimbari in doi pe bulevardul principal al unui oras romantic nu poate fi inlocuita de tehnologie.

Asa ca atunci cand va veti face urmatoarele planuri de concediu, luati in considerare si topul celor mai romantice 10 orase in Romania:
1.    Sibiu
sibiu
Fosta Capitala culturala Europeana din anul 2007, Sibiu, este considerata cel mai romantic oras din Romania. Cladirile medievale, Podul Minciunilor, Piata Mare, Piata Mica si Turnul Sfatului transforma Sibiul intr-un adevarat oras al iubirii.
2.     Sighisoara

Nu foarte departe de Brasov, cetatea Sighisoarei este privita de multi drept o poarta spre Evul Mediu, multe dintre cladirile sale avand secole intregi de existenta. Strazile pavate, inguste, care urca si coboara printre casele colorate, turnurile si bastioanele cetatii sunt perfecte pentru plimbari relaxante.

3.    Brasov

Aflat la poalele Muntelui Tampa, orasul ofera o atmosfera combinata de oras medieval si de munte. Ca puncte de atractie principale sunt Piata Sfatului, Biserica Neagra si Strada Sforii.

4.    Timisoara
timisoara
Plimbarile pe Bega sau pe podurile de peste rau, prin numeroase parcuri, prin centrul istoric, prin Piata Unirii sau Piata Victoriei sunt motive care sustin denumirea orasului Timisoara de „Viena romaneasca‟.
5.    Cluj-Napoca

Numeroasele sale cladiri vechi te poarta in timpurile trecute, departe de prezent si de preocuparile zilnice. Bastionul Croitorilor, Piata Unirii sau Gradina Botanica fac parte din numeroasele atractii ale orasului.

6.    Constanta
cazino constanta noaptea
Cel mai mare oras de la malul marii nu putea fi omis din lista celor mai romantice locatii pentru ca faleza este locul perfect pentru plimbari romantice. De asemenea, plajele si statiunile din jurul orasului  sunt destinatii pentru numeroase cupluri, aproape pe intreaga durata a anului.
7.     Sinaia

Este un oras cautat de turisti in fiecare luna a anului avand un aer aparte atat iarna, cat si vara. O plimbare spre fosta resedintia de vara a Regelui Carol I, Castelul Peles, prin numeroasele alei impadurite, ori in Gara Regala, este binevenita pentru orice cuplu.

8.    Piatra Neamt

Pe valea raului Bistrita, intre culmi montane precum Petricica, Cozla, Cemegura sau Carloman, se afla orasul Piatra Neamt. Telegondola strabate zona istorica si centrul orasului si urca, pe o distanta de 1.915 metri, ajungand de la gara pana pe Cozia.

9.    Bucuresti

Parcul Cismigiu, Parcul Herastrau, centrul istoric cu numeroasele cladiri vechi, cu Hanul lui Manuc, Biserica Stravropoleos, cu cafenele si restaurante, precum si Muzeul Statutului, Ateneul, palatele sau Parcul Carol sunt motive pentru a considera chiar si Capitala tarii ca fiind un oras destinat celor romantici.

10.    Tulcea
tulcea-11
Este orasul unde plimbarile pe Dunare se pot face in orice anotimp si colnicul Hora ofera totdeauna o panorama foarte frumoasa a orasului-port, care este situat pe sapte coline.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

four × 3 =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.