Home Diverse Top destinatii in Moldova

Top destinatii in Moldova

6 minute de citit
0
0

Din Iasi ai multe destinatii spre care sa pornesti si multe locuri de vizitat. Ce iti ofera Moldova si unde te poti bucura de cele mai frumoase privelisti? Din fericire, acesta zona abunda in astfel de locuri.

Manastirile din Nordul Moldovei

voro
Perla Romaniei intesata de numeroase manasitiri, adevarate capodopere arhitecturale. Moldovita, Sucevita, Voronetul trebuie vizitate, iar peisajul ce le inconjoara este un punct in plus. Ele rezista de mai bine de 500 de ani si constituie un punct de atractie, atat pentru romani, cat si pentru straini. O idee ar fi sa faci un tur al acestora, sa incluzi cat mai multe astfel de lacase. Ele ofera si cazare, la preturi mult mai mici decat pensiunile.

Vatra Dornei

Mai mult o destinatie pe care sa o alegi pe timp de iarna, ofera totusi motive pentru a merge si vara. Numeroase trasee montane – Rarau, Giumalau, Calimani pe care sa le strabati pe zapada sau pe teren uscat si partii de ski te asteapta. În apropiere se afla orasul Campulung Moldovenesc, poti face o vizita la Castelul lui Dracula, aflat tot in imprejurimi sau Parcului National Calimani.

Cazarile pornesc de la 55 de lei pe noapte la pensiuni, dar ai sa gasesti si campinguri sau poti sa iti asezi cortul undeva, daca te tenteaza astfel de experiente.

Gura Humorului

Gura Humorului
Tot in N Moldovei, dar nu neaparat despre manastiri. Aici se practica diverse sporturi, de la echitatie la Radauti, la mountain-biking, off-road-ul sau river-rafting. Daca te intereseaza activitatile extreme, este o destinatie potrivita pentru tine. Gasesti cazare la hotel, pensiune sau camping, iar preturile variaza in functie de confort. Totusi, pentru putin 50 de lei pe noapte vei gasi cu siguranta un loc in care sa innoptezi.
La 20 de Km se gaseste salina Cacica, una dintre cele mai vechi exploatari de sare.

salina cacica

Neamt

Cheile-Bicazului-7
In Piatra Neamt gasesti multe obiective turistice: Biserica Precista, Biserica Sf. Ioan Botezatorul, casa memoriala Calistrat Hogas, Muzeul de Arta, Muzeul de Etnografie, Muzeul Cucuteni, Curtea Domneasca etc. Lista acestora ar putea continua, insa daca ajungi acolo, ai sa le descoperi cu siguranta. Cetatea Neamtului este tot prin zona si este un loc splendid care ofera o priveliste impresionanta.

Daca tot esti pe aici, ai putea sa urci si Duraul, sa cuceresti varful Ceahlaului. Pe drum ai sa intalnesti si cascadea Duruitoarea, unde ai loc de popas, iar in apropiere este biserica ce poarta acelasi nume. La granita dintre judetul Neamt si judetul Harghita iti recomandam sa strabati Cheile Bicazului.

Slanic

slanic

In Judetul Bacau se afla statiunea Slanic-Moldova, cu multe de oferit vizitatorilor. Este o regiune renumita pentru izvoarele de ape minerale, sulfuroase, descoperite de acum peste 2 secole. Daca ajungi aici, Parcul Slanic, Cheile si Cascada sunt un must see.

Cazarea porneste de la 50 de lei pentru un apartament, la pensiuni platesti ceva mai mult, iar la camping dai 40 de lei. 

Ce crezi ca ar fi trebuit sa mai includem in lista?

Comentarii

comments

Incarca mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sorin
Incarca mai multe Diverse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × one =

Vezi si

Job bine platit fara experienta? Da, se poate!

Am inceput sa-mi caut job imediat ce am intrat la facultate. Imi doream independenta! Lips…