Totul despre materialele de izolaţie

Numărul celor care doresc să se mute de la bloc la casă este tot mai mare, având în vedere că în cadrul acestei alternative condiţiile de viaţă sunt considerabil îmbunătăţite. Cu toate că nivelul de trai poate fi mult mai ridicat pentru cei ce deţin un teren propriu, asta nu înseamnă că acest lucru nu presupune nici un fel de efort din partea proprietarilor. Una dintre problemele cu care se confruntă cel mai des cei care locuiesc la casă este legată de izolaţie.

La întrebarea „Cum să ne izolăm corect locuinţa?” pe care şi-o adresează atât de mulţi, specialiştii din spatele site-ului e-izolatii.ro vin cu cele mai eficiente soluţii. Astfel, aceştia propun o diversitate de materiale izolative de calitate, ideale pentru a fi utilizate într-o varietate de aplicaţii precum faţade, mansardă, izolaţii tehnice, şeminee, fundaţii , acoperişuri tip terasă, pardoseli, pereţi exteriori etc.

În vederea identificării celor mai bune soluţii de izolaţie, cei interesaţi găsesc în continuare o serie de sfaturi şi idei cu privire la diversele spaţii private sau publice, oferite de experţii www.e-izolatii.ro .

În funcţie de tipul materialului pentru care optează fiecare utilizator, dar şi de calitatea pe care o prezintă acesta, proprietarii vor beneficia de confortul necesar pe timp de iarnă, dar şi în perioada sezonului călduros. În primul caz, izolaţia va reprezenta modul prin care căldura va fi menţinută în interior pentru un timp îndelungat, iar în cel de-al doilea, izolaţia va împiedica pătrunderea căldurii în interior.

Tipuri de materiale de izolaţie

Dintre materialele utilizate cel mai frecvent remarcat se face polistirenul, acesta fiind folosit în special la izolarea pereţilor exteriori, precum şi a plafoanelor suspendate, a teraselor sau a acoperişurilor din lemn. În funcţie de locul în care este utilizat polistirenul se găseşte în plăci de diverse grosimi. Spre exempu, în izolarea faţadelor, specialiştii e-izolatii.ro recomandă folosirea celor ce au grosimea de 10 cm. Desigur, este important ca atunci când acesta este aplicat, să nu existe reţineri în atingerea grosimii ideale pentru că acest lucru poate prezenta dezavantaje ulterior.

De preferat este ca în izolarea exterioarelor să fie utilizat polistiren extrudat deoarece acesta prezintă o rezistenţă mult mai ridicată în cazul factorilor externi precum lovituri, ploi puternice sau grindină, accidente etc. De asemenea, materialul menționat se remarcă şi prin permeabilitatea mult mai scăzută la apă. Polistirenul extrudat reuşeşte să împiedice transferul termic şi stopează crearea curenţilor de aer, şi în acelaşi timp reduce şi zgomotul de impact. Astfel, reușește să contribuie la prelungirea duratei de viaţă a oricărui tip de parchet, atunci când este utilizat în interior.

Care sunt avantajele pe care le prezintă izolarea cu polistiren? Aspectul estetic al clădirii nu este încărcat nicicum, ciupercile şi dăunătorii nu afectează eficienţa materialului deoarece nu se erodează, realizarea manoperei implică preţuri scăzute, iar procesul în sine nu este deloc unul complicat. Polistirenul nu se dilată, nu putrezeşte şi nici nu se contractă.
Acesta este materialul ideal pentru izolarea fonică şi termică a locuinţelor.

Mulţi îşi îndreapă însă atenţia către materialele ecologice de izolaţie. Vata bazaltică este un astfel de produs natural, obţinut din bazalt, o rocă vulcanică închisă la culoare. Se face remarcată prin proprietăţile excelente de izolaţie, precum şi prin avantajele pe care le prezintă.

Aşadar, acest tip de vată este ideal pentru că permite pereţilor să respire corespunzător şi împiedică formarea mucegaiului şi a condensului, datorită faptului că este un material permeabil. Este preferat mai ales pentru că nu este un tip de vată combustibilă, ceea ce înseamnă că în caz de incendiu nu arde.

Un alt material folosit cu precădere în izolarea diverselor aplicaţii este vata de sticlă, datorită porozităţii ce face posibilă menţinerea unei temperaturi optime în interior. Într-un procent de 80 – 95%, aceasta este realizată din sticlă, din compoziţie făcând parte şi nisipul de cuarţ. Aplicarea se face cu usurinţă, direct pe suprafaţa care se doreşte a fi izolată.
Fibrele ce determină crearea unei reţele de pori microscopici au rolul de izolare a aerului şi transformare a acestuia într-o pătură termică cu adevărat eficientă. Se face remarcat prin calităţile sale neinflamable, fiind un izolant termic şi fonic perfect. Pentru a tăia fâşiile necesare aplicării se poate utiliza un simplu cuţit. Vata de sticlă prezintă o stabilitate deosebită, fiind ideală pentru construcţii. În situaţia în care este udat accidental, acest material îşi recapătă toate proprietăţile atunci când elimină apa inhibată şi nu ia niciodată foc.

Acestea sunt principalele materiale de izolaţie folosite în general de cei care locuiesc la casă, dar nu numai. Materialele pot fi utilizate cu succes şi în izolarea apartamentelor. Cei interesaţi de achiziţionarea unor materiale de calitate, la preţuri avantajoase pot accesa pagina e-izolatii.ro.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

3 − 1 =

On Key

Citeste si

Cum sa iti alegi blugii ideali

Cu siguranta o pereche de jeansi care sa ti se potriveasca perfect si sa te avantajeze sunt un must have in garderoba oricarei femei. Indiferent

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.