Traditii si obiceiuri ciudate de nunta

In conceptia populara, casatoria constituie un element obligatoriu in ciclul vietii. Petitul, cererea in casatorie, tocmirea zestrei, logodna, casatoria religioasa si nunta ca atare reprezenta un eveniment major nu numai pentru individ, dar si pentru comunitate.

In functie de zona geografica in care se desfasoara evenimentul, exista tot felul de obiceiuri si traditii care mai de care mai ciudate.

Exista totusi un obicei de nunta care poate fi considerat global si anume dansul mirilor. Aproape toate nuntile se deschid oficial dupa dansul mirilor. Mai nou dansul este invaluit intr-un val de fum romantic realizat cu gheata carbonica si o masina de fum greu

Spre exemplu in Romania, se desfasoara un obicei ciudat visual si anume Dansul Gainii. Se spune ca acest obicei este vechi de sute de ani, originea lui nu este foarte clara dar se pare o gaina bine gatita si ornata cat mai colorat era purtata in pasi de dans popular printre meseni de catre seful bucatarilor, ca semn al bucatelor alese si meritele care i-ar trebui aduse, cerand nasului o mica rasplata. Momentul ciudat este atunci cand mirele trebuie sa rupa cu mainile goale o bucata din gaina si sa-l serveasca pe nas.

În Scoţia se practică „înnegrirea miresei”. Rudele şi prietenii acesteia o „răpesc” şi o acoperă cu cele mai urât mirositoare şi lipicioase substanţe pe care le găsesc. Miresele sunt acoperite cu un amestec de ouă, sosuri, unt, brânză, peşte, în principiu alegerea ingredientelor depinde de bunul plac şi imaginaţia răpitorilor. Odată ce mireasa este oficial „înnegrită” e plimbată prin oraş, prin baruri şi pub-uri.

În Fiji, bărbatul trebuie să meargă la viitorul său socru cu un dar pentru a-i cere fiica de soţie. Şi nu orice dar. Viitorul mire trebuie să ducă un dinte de balenă, simbolul suprem al bogăţiei. Dacă viitorul socru acceptă să-şi dea fiica de soţie, mirele trebuie să pregătească un festin pentru rudele miresei. Apoi, chiar înaintea nunţii, trebuie să-şi ducă mireasa la un tatuator pentru a o face şi mai frumoasă.

Din Suedia avem un obicei de nunta ce poate ar trebui imprumutat 🙂 De fiecare dată când mirele sau mireasa se ridică de la masă pentru a merge la toaletă, partenerul este sărutat de invitați. Ne întrebăm câți miri se abțin doar pentru ca proaspăta soție să nu fie sărutată de toți bărbații de la masă… de nenumărate ori?

Dar poate cel mai bizar obicei de nunta este in China, unde cu o lună înainte de nuntă, viitoarea mireasă trebuie să plângă zilnic timp de o oră. După zece zile, mama ei i se alătură, iar după încă zece zile, și bunica face același lucru. Si cand te gandesti ca la noi fetele plangfara motiv 

Articol recomandat de Cubika.ro – cel mai mare site de gheata carbonica nunta.

Sursa foto : norwegiandating.net

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty + ten =

On Key

Citeste si

Zilele Porților Deschise la UAIC

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează, în perioada 23 – 26 martie 2017, Zilele Porților Deschise la UAIC, un eveniment dedicat elevilor din clasele

SWIMATHON 2015

Fundația Comunitară Iași dă startul etapei de înscriere a susținătorilor pentru unul dintre cele mai îndrăgite evenimente de strângere de fonduri ale anului: Swimathon Iași.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.