UAIC în top 400 universități pentru perspectiva internațională

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași este în primele 400 universități din lume din punctul de vedere al perspectivei internaționale, conform clasamentului Times Higher Education World University Ranking. Ierarhia anuală a universităților a fost publicată la sfârșitul lunii septembrie, pe primele trei locuri fiind: California Institute of Technology, Universitatea Oxford și Universitatea Stanford.

La nivelul clasamentului general, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași ocupă o poziție în intervalul 601-800, alături de Universitatea din București și Universitatea de Vest Timișoara. La nivelul României, UAIC are al doilea punctaj pe țară, după Universitatea „Babeș- Bolyai” din Cluj. Totodată, universitatea ieșeană înregistrează cel mai mare scor pe țară la criteriile „cooperare internațională”, respectiv „cercetare”.

Ierarhia Times Higher Education este realizată luând în seamă criterii din cinci arii specifice: învățare (mediul de învățare), cercetare, citări, colaborări cu mediul de afaceri și perspectivă internațională. Este pentru prima dată când universitățile românești sunt evaluate pentru clasamentul general al universităților, toate cele patru universități din clasament fiind membre ale Consorțiului Universitaria, ceea ce denotă calitatea procesului educațional și a cercetării din universitățile asociate în acest puternic Consorțiu.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Ghidul studentului Iesean

Daca nu esti din Iasi, de fiecare data cand ajungi aici realizezi ca nu esti complet pregatit. Poate nu ai luat tot, poate nu ai

Oportunitate în comert international

Te pasionează comerțul internațional? Cunoști bine o limbă străină? Îți place competiția? Dare International Trade Academy caută viitori campioni care să strălucească în comerțul internațional

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.