UAIC în top 400 universități pentru perspectiva internațională

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași este în primele 400 universități din lume din punctul de vedere al perspectivei internaționale, conform clasamentului Times Higher Education World University Ranking. Ierarhia anuală a universităților a fost publicată la sfârșitul lunii septembrie, pe primele trei locuri fiind: California Institute of Technology, Universitatea Oxford și Universitatea Stanford.

La nivelul clasamentului general, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași ocupă o poziție în intervalul 601-800, alături de Universitatea din București și Universitatea de Vest Timișoara. La nivelul României, UAIC are al doilea punctaj pe țară, după Universitatea „Babeș- Bolyai” din Cluj. Totodată, universitatea ieșeană înregistrează cel mai mare scor pe țară la criteriile „cooperare internațională”, respectiv „cercetare”.

Ierarhia Times Higher Education este realizată luând în seamă criterii din cinci arii specifice: învățare (mediul de învățare), cercetare, citări, colaborări cu mediul de afaceri și perspectivă internațională. Este pentru prima dată când universitățile românești sunt evaluate pentru clasamentul general al universităților, toate cele patru universități din clasament fiind membre ale Consorțiului Universitaria, ceea ce denotă calitatea procesului educațional și a cercetării din universitățile asociate în acest puternic Consorțiu.

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × one =

On Key

Citeste si

Evenimentele acestui week-end la Palas

Vineri, 23 septembrie 2016, de la ora 19.00, în Atrium, week-end-ul debuteaza cu un concert inedit. „Tango Simfonic” este un spectacol care combină virtuozitatea muzicii