4 studenți din Iași participă la Mongol Rally

Patru studenti de la marile universitati de stat iesene vor lua parte, anul acesta, la cea mai tare experienta din viata lor! Ei au decis sa se ofere voluntari pentru o cauza nobila si cu o incarcatura emotionala, cu totul si cu totul speciala.

Concret, cei patru au decis sa participe la Mongol Rally, cel mai mare si important raliu caritabil din lume, prima editie avand loc in 2004. Acesta incepe in Europa si se va finaliza in Mongolia. Multi au considerat, de-a lungul anilor, intreaga actiune drept „cea mai grozava aventura din lume”.

Mongol Rally este cel mai mare si important raliu caritabil din lume, prima editie avand loc in 2004. Raliul incepe in Europa si se termina la Ulan Ude – Rusia. Este considerat cea mai grozava aventura din lume. Este conceput ca o aventura pentru participanti, nu ca un raliu traditional. Capacitatea cilindrica a masinilor nu trebuie sa depaseasca 1.200 cmc. Startul editiei 2016 a acestui raliu umanitar se da pe 16 iulie, la Londra in Marea Britanie. Ca la fiecare editie, toate echipajele sunt pe cont propriu, organizatorii nu asigura asistenta tehnica sau medicala. Sunt asteptate peste 300 echipaje. Astfel, Mongol Rally nu este numai o doza industriala de adrenalina, ci contribuie si la salvarea Planetei. Fiecare echipaj trebuie sa stranga cel putin 1.000 lire sterline cu scopuri caritabile. Din acestia, cel putin 500 lire merg catre fundatia caritabila Cool Earth si restul pentru o cauza caritabila locala.

Tocmai pe acest plan, echipajul iesean care va lua parte la aceasta initiativa caritabila mondiala, intitulat „Car cu Boys”, e format din patru prieteni, studenti dinamici care au decis sa ia parte la aceasta aventura.

Scopul este strangerea de fonduri printr-o metoda provocatoare: participarea la Mongol Rally 2016. Ne uneste dorinta de a realiza lucruri marete. Suntem: Codrin Tabacaru, de 24 de ani – student la Stomatologie, pasionat de curiozitati si de automobilism, Diana Calinescu, de 22 de ani, studenta la Inginerie civila, pasionata de calatorie, respectiv Radu Bompa, de 28 de ani, student pe zona IT, pasionat de natura, si Mario Bompa, de 23 de ani, de asemenea student pe segmentul IT si pasionat de tehnologie. Ca traseu, este important de reliefat ca organizatorii nu au rute prestabilite. Fiecare echipa e libera sa-si faca propria ruta!

Am ales sa mergem cu o masina romaneasca de-a lungul a 25.500 kilometeri, pe doua continente. Vom strabate 19 tari, printre care: Austria, Germania, Bulgaria, Turcia, Georgia, Azerbaijan, Turkmenistan, Uzbekistan, Tajikistan, Kyrgyzstan, Kazakhstan, Rusia si Mongolia. Totul, conform estimarilor, va dura aproximativ 40 de zile”, au transmis membrii echipei „Car cu Boys”. De precizat ca, jumatate din banii pe care ii vor strange tinerii ieseni vor ajunge la Liceul Special Moldova din orasul Targu Frumos. Aici activeaza scolari cu deficiente de vedere. „Ne dorim sa le oferim bucuria copilariei, speranta, dar si servicii specializate pentru educatie, deprinderi de viata independente si de terapii specifice. Ii asteptam pe toti cei interesati sa ne fie alaturi in acesta mare aventura caritabila”, au tinut sa concluzioneze membrii echipei.

Sursa: bzi.ro

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

11 − one =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.