Cea mai importantă conferință academică din România începe la Iași

Departamentul de Științe Politice, Relații Internaționale și Studii Europene din cadrul Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice a Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, organizează la Iași, în perioada 5-6 Decembrie 2014, conferința națională de științe politice – „Dezvoltare internațională și democratizare”.

Deschiderea evenimentului va avea loc vineri, 5 decembrie, începând cu ora 9.30, în Sala Ferdinand a Univeristății „Alexandru Ioan Cuza” (programul este disponibil aici).

Conferința, cu participare internațională, va reuni apropae 50 de cadre didactice universitare, specialiști în diverse domenii, doctoranzi, masteranzi și studenți. La eveniment vor participa membri ai comunității academice din România, Franța, Ucraina și Republica Moldova. Evenimentul va cuprinde 12 paneluri tematice și se va desfășura la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, unde va avea loc și ceremonia de deschidere, cât și la Muzeul Unirii, unde va fi și festivitatea de închidere a conferinței.

Evenimentul beneficiază de sprijin logistic și financiar din partea Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Consiliul Județean Iași prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – Euronest (Cluster Inovatir Regional IT), Primăria Municipiului Iași, Casa Corpului Didactic Iași și Complexul Național Muzeal „Moldova” – Muzeul Unirii.

Cele 12 paneluri vor problematiza situații de larg interes din România, Republica Moldova, Ucraina, Federația Rusă, Uniunea Europeană, Orientul Mijlociu, SUA etc. De asemenea, temele și lucrările din cadrul conferinței pun în discuție rolul UE în raport cu alte organizații internaționale, parteneriatul estic, probleme de mediu, minorități, migrație, administrație publică, reforma sistemului jurdicar, globalizare, terorism, elite politice, societate civilă, probleme legate de tineret ș.a.

Scopul manifestării este acela de a susține și încuraja dezbaterea academică, precum și de a crea rețele de cercetare la nivel național între studenții, doctoranzii sau specialiștii interesați de subiectele conferinței.

Sursă foto: uaic.ro

 

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

10 + one =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.