Conferinţa „Free Market Road Show”

Miercuri, 20 mai a.c, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi va găzdui conferinţa Free Market Road Show. Ajunsă la aVII-a ediţie, aceasta va avea loc în Aula Magna „Mihai Eminescu”, începând cu ora 11:00.

Free Market Road Show aduce în fața unui public tot mai numeros, de la an la an, economiști renumiți și oameni de afaceri de succes, cu scopul de a discuta problemele economice curente și de a oferi soluții posibile la nenumăratele provocări cu care se confruntă lumea de astăzi.

În același timp, această serie de evenimente oferă posibilitatea lumii academice, a lumii afacerilor dar și publicului larg să intre în contact cu mișcarea europeană ce susține piața liberă. Astfel, printre invitaţii din acest an se numără John Fund, editorialist şi analist politic, Daniel Kaddik, directorul biroului sud-est european al Naumann Foundation for Freedom, John Chisholm, CEO şi investitor şi alte persoane importante din lumea economiei.

Pe parcursul a 4 ore, invitaţii vor încerca să răspundă unor întrebări esențiale: Cum este posibilă creşterea economică? De ce anume are nevoie Europa pentru a evita declinul? Se poate ajunge la rezultate mai bune printr-un grad sporit de centralizare sau trebuie mers într-o direcție diferită liberalizând economia, ridicând barierele comerciale, diminuând subvențiile, echilibrând bugetele și scăzând taxele și impozitele? Cum poate Europa stimula energiile creatoare ale tinerilor?

Lista invitaţilor din acest an este:

John Fund – editorialist și analist la Fox News Channel.
Barbara Kolm – președinte al Institutului „Friedrich A. v. Hayek” din Viena, Austria și director al Centrului de Economie Austriacă.
Daniel Kaddik – directorul biroului sud-est european al Naumann Foundation for Freedom, o organizație non-profit care promovează valorile liberale, autoritatea legii și libertatea economică.
Deirdre McCloskey – predă economie, istorie, engleză și comunicare la University of Illinois din Chicago.
John Chisholm – are o experiență de trei decenii ca antreprenor, CEO și investor
Marian Berdan – s-a născut în anul 1959 şi este licențiat al Universității Tehnice Gheorghe Asachi din Iaşi, Facultatea de Electrotehnică. Deține o diplomă pentru studii postuniversitare în comerț exterior la Academia de Studii Economice Bucuresti, iar în prezent este director general la Electra SRL Iasi.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

10 − two =

On Key

Citeste si

Marsul Absolventilor 2015

A devenit o frumoasă tradiţie ca, la fiecare final de an universitar, absolvenţii celor cinci mari instituţii de învăţământ superior de stat din Iaşi să

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.