Pasionații de IT din țară sunt invitați să dezvolte aplicații pentru situații de urgență din România și din lume.
„O linie de cod poate face lumea un loc mai bun” și anul acesta, la cea de-a V-a ediție a Hackathonului Challenge Accepted organizat de Școala informală de IT.
Maratonul de codare se desfășoară între 7 și 9 iunie, la București LakeView Building și este deschis publicului larg. Timp de 48 de ore, participanții implicați vor găsi soluții tech inovative pentru probleme stringente din sfera serviciilor medicale & pharma și pentru gestionarea situațiilor de urgență din România și din lume.
Mișcări seismice, incendii, epidemii, accidente tehnologice, radiologice, biologice sau alte tipuri de calamități naturale și antropice sunt subiecte aduse în atenția specialiștilor IT, dar și a celor pasionați de tehnologie aflați la început de drum în carieră. La finalul evenimentului, participanții din cadrul a 25 de echipe vor fi creatorii de produse care schimbă dinamica societății prin prototipurile de aplicații moderne cu un impact pozitiv în viața oamenilor.
Așa cum anul trecut, la ediția cu nr. IV Challenge Accepted – Hackathon, nu mai puțin de 80 de IT-iști voluntari din toată România, dar și originari din Olanda, Spania sau Nigeria, au dezvoltat prototipuri de aplicații inovative în scopul de îmbunătăți calitatea vieții oamenilor, și în această ediție proiectele vor ajunge, în doar 48 de ore, din stadiul de idee la cel de MVP. În 2018, participanții la competiția organizată de Școala informală de IT au acceptat provocări lansate de instituții precum: MagicCamp, Institutul RoNeuro – Centru de Cercetare și Diagnostic al Bolilor Neurologice, Transylvania College, Primăria Cluj-Napoca și mulți alții. La fel și anul acesta, ONG-uri, instituții, asociații profesionale din domeniul serviciilor medicale & pharma și al gestionării situațiilor de urgență vor expune challenge-uri în competiție.
„O linie de cod poate face lumea un loc mai bun pentru 50 de milioane de oameni, cărora le poate schimba astăzi viața; la fel și celor peste 135 de milioane de oameni din lume, în 2050. Softul creat de noi la Challenge Accepted – Hackathon pentru device-ul Institulului RoNeuro va ajuta la diagnosticarea timpurie a bolilor neurologice degenerative, chiar cu 8-10 ani înainte de diagnosticarea prin metodele actuale, facilitându-se astfel un tratament preventiv” – Alin Deac, specialist IT & unul din mentorii echipei de pe locul I la Challenge Accepted 2018.
În această ediție, ONG-uri, instituții publice și asociații profesionale din domeniul serviciilor medicale & pharma și al gestionării situațiilor de urgență sunt invitate să înscrie în competiție, până la 1 iunie, problemele stringente cu care se confruntă în activitatea lor și care pot fi rezolvate cu ajutorul tehnologiei. Problemele vor deveni „provocări” în competiția Challenge Accepted – Hackathon.
Înscrierile sunt deschise până în 6 iunie pentru pasionații de IT, cei ce vor găsi soluții în timpul maratonului de codare de 48 de ore pentru a face comunitatea în care trăiesc un loc mai sigur. Pasiunea pentru tehnologie și cunoștințele lor vor fi dedicate în scopul de a face bine semenilor prin provocările acceptate de la Challenge Accepted – Hackathon organizat de Școala informală de IT.
JAVA, Android, iOS, JavaScript, .NET, Machine Learning, Big Data și IoT sensors sunt doar o parte dintre tehnologiile moderne cu care developerii vor lucra în timpul hackathonului, alături de Analiști de Business, UX Designeri și Project Manageri. Toate cele 25 de echipe multidisciplinare vor fi mentorate de practicieni cu o vastă experiență în companii IT de prestigiu. Și cei care doresc să devină mentori la competiția organizată de Școala informală de IT se pot înscrie online pe website-ul evenimentului.
„Școala informală de IT și-a făcut o misiune din a ajuta comunitatea din care provenim, punând în slujba ei efort și ore de codare pentru a rezolva probleme cu care se confruntă semenii noștri. Da, există o linie de cod care poate face lumea un loc mai bun. Sunt convins că la eveniment se vor înscrie mulți specialiști IT cu suflet. Mizăm pe sprijinul lor!” – Mihai Talpoș, Co-fondator Școala informală de IT & Organizator Challenge Accepted – Hackathon.
Pe https://challenge.scoalainformala.ro/ sunt deschise call-uri atât pentru ONG-uri (și nu numai), care vor să aducă în competiție nevoile reale pe care le au în acest moment, cât și pentru mentori, și participanți doritori să dea mai departe din experiența lor în comunitatea în care trăiesc.