Evenimente omagiale pentru Mihai Eminescu și George Enescu

Biblioteca Centrală Universitară ,,Mihai Eminescu” Iasi dă startul programului de evenimente cultural-artistice din 2016 cu omagierea a două nume importante pentru Cultura Română, poetul Mihai Eminescu si compozitorul George Enescu.

Astăzi iesenii sunt invitati în spatiul expozitional de la etajul I, sediul central, la expozitia de carte ,,Ziua Culturii Nationale – George Enescu (1881-1955)”. Dacă Eminescu a rămas în conştiinţa tuturor ca muzician al poeziei, Enescu, compozitor şi interpret de geniu, este considerat luceafărul muzicii româneşti. De la Légende, compusă la nouă ani, la Andantino malinconico, compus la saizeci, Enescu ne-a lăsat o adevărată comoară muzicală constând în piese pentru vioară, în lucrări de cameră într-o varietate de genuri pentru instrumentul său preferat, simfonii şi opera Oedip.

Expozitia poate fi vizitată gratuit până pe 15 februarie.

Tot vineri, de la ora 18, studentii anului II Actorie de la Facultatea de Teatru a Universitătii de Arte ,,George Enescu” Iasi (Clasa profesorilor: prof. univ. dr. Emil Coseru si lector univ. dr. Tatiana Ionesi) vă asteaptă în Sala ,,B.P. Hasdeu” la Recital Mihai Eminescu, în regia Iulianei Moraru.

Evenimente omagiale pentru Mihai Eminescu și George Enescu 1

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

three × 5 =

On Key

Citeste si

Balul Bobocilor FEAA 2016

5 găști de gangsteri luptă pentru supremație și controlul total al orașului prin crimă organizată! Hai și tu la Balul Bobocilor FEAA 2016, organizat de

Idei cadouri pentru 8 martie

Luna februarie este pe final si martie care este si luna femeii si implicit luna cadourilor. Daca esti in pana de iei, suntem aici sa

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.