Evenimente omagiale pentru Mihai Eminescu și George Enescu

Biblioteca Centrală Universitară ,,Mihai Eminescu” Iasi dă startul programului de evenimente cultural-artistice din 2016 cu omagierea a două nume importante pentru Cultura Română, poetul Mihai Eminescu si compozitorul George Enescu.

Astăzi iesenii sunt invitati în spatiul expozitional de la etajul I, sediul central, la expozitia de carte ,,Ziua Culturii Nationale – George Enescu (1881-1955)”. Dacă Eminescu a rămas în conştiinţa tuturor ca muzician al poeziei, Enescu, compozitor şi interpret de geniu, este considerat luceafărul muzicii româneşti. De la Légende, compusă la nouă ani, la Andantino malinconico, compus la saizeci, Enescu ne-a lăsat o adevărată comoară muzicală constând în piese pentru vioară, în lucrări de cameră într-o varietate de genuri pentru instrumentul său preferat, simfonii şi opera Oedip.

Expozitia poate fi vizitată gratuit până pe 15 februarie.

Tot vineri, de la ora 18, studentii anului II Actorie de la Facultatea de Teatru a Universitătii de Arte ,,George Enescu” Iasi (Clasa profesorilor: prof. univ. dr. Emil Coseru si lector univ. dr. Tatiana Ionesi) vă asteaptă în Sala ,,B.P. Hasdeu” la Recital Mihai Eminescu, în regia Iulianei Moraru.

Evenimente omagiale pentru Mihai Eminescu și George Enescu 1

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine + five =

On Key

Citeste si

Festivalul Artelor Marţiale 2016

Festivalul Artelor Marţiale va avea loc în Grădina Palas, în săptămâna 30 Mai – 05 Iunie, deschiderea urmând să aibă loc de la ora 16:00.

Cauti o florarie online bucuresti?

Exista nenumarate momentele in care ai nevoie de o florarie online bucuresti: diverse aniversari, ziua mamei, banchet, ziua sefei etc. Se spune ca florile sunt

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.