Evenimentele din acest week-end la Ateneul din Iași

Evenimentele culturale ce vor avea loc in acest week-end la Ateneul din Iași se află în aceeași cheie a diversității, cu care a fost obișnuit publicul ieșean până acum:

1. Spectacol de teatru „Căsătorie în doi”, regia Andrei Ciobanu, vineri, 30 martie, ora 19.00 în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan”, preț bilet 15 lei/ 10 lei cu reducer.

„O comedie despre doi oameni comuni şi banali, un el şi o ea, nici prea prea, nici foarte foarte, o parodie a mariajului tradiţional şi a vieţii în doi. El, un tânăr achizitor, care iubeşte literatura încă de când era mic adolescent, iar ea, o tânără casieriţă la alimentara din localitate, care a văzut fericirea doar în filme şi în satul natal. Cei doi se cunosc pe peronul gării, se plac şi… începe căsătorie în…doi.”, Andrei Ciobanu, regizor.

2. Spectacol de teatru „Steaua fără nume”, regia Andrei Ciobanu, sâmbătă, 1 aprilie, ora 19.00 în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan”, la Ateneul din Iași, preț bilet 15 lei/ 10 lei cu reducere

 

„Steaua fără nume, un spectacol în care comedia se împletește cu drama, vi-l recomand cu căldură tuturor celor care vreți să visați și să evadați din cotidian!” (Andrei Ciobanu, regizor).

Durata piesei: 1h 50 min (fără pauză)

3. Spectacol dedicat zilei naționale a Greciei, duminică, 2 aprilie, ora 13.00 în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan”, la Ateneul din Iași, intrarea liberă

Vor evolua pe scenă, pentru a sublinia frumsețea obiceiurilor elene invitații: ansamblul „Orpheas” și ansamblul „Armonia”, ambele ale comunității elene din Iași, dar și invitații speciali, ansamblul „Olympos” al comunității elene din Galați. Vă invităm, așadar, duminică, de la ora 13.00, la Ateneu să vă bucurați pe ritmuri grecești. Intrarea va fi gratuită.

4. Spectacol de teatru „Romeo și Julieta… making of”, regia Alexandru-Radu Petrescu, duminică, 2 aprilie, ora 19.00 în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan”, preț bilet 15 lei/ 10 lei cu reducere

Ateneul din Iași vă invită la un spectacol despre ce se poate întâmpla atunci când se pune în scenă capodopera shakespeariană „Romeo și Julieta”.

„Spectacolul “Romeo şi Julieta… making of”, după comedia “Lada” de Ion Sava, propune o perspectivă contrastantă între superficialitatea, comoditatea şi ipocrizia unei realități de o actualitate (arhi)cunoscută şi profunzimea, sensibilitatea şi firescul iubirii prezente în fiecare din noi, dar pe care, din nebăgare de seamă sau… din grabă, le-am (cam) uitat.

Un joc al aducerii aminte că fiecare dintre noi, cândva, a trăit povestea mirifică a iubirii celor doi, Romeo şi Julieta!” (Alexandru Radu Petrescu)

În rolurile principale îi regăsim pe actorii Ateneului, Erica Moldovan și Vlad Baba, cei care formează un cuplu cu multă priză la public, având experiența emisiunii „Deschis la distracție”, pe care o moderează împreună de aproape doi ani.

 

 

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty − 10 =

On Key

Citeste si

Fii voluntar la FIE Iași 2015!

Primăria Municipiului Iaşi şi Fundaţia Iaşi – Capitală Culturală Europeană organizează în perioada 22 – 31 mai 2015 cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.