Evenimentele săptămânii 17 octombrie – 23 octombrie la Ateneul din Iași

Deschiderea stagiunii 2016 – 2017 la Ateneul din Iași a adus publicului o diversitate de evenimente culturale: expoziții de fotografie, concerte, spectacole pentru copii, spectacole pentru adulții dornici de comedie, dar și evenimente caritabile.

În aceeași notă a diversității, penultima săptămână a lunii octombrie se anunță încărcată:

  1. Spectacolul de teatru “Angajare de clovn”

Pe 18 octombrie 2016, ora 19.00, în Sala Radu Beligan a Ateneului din Iași, va avea loc spectacolul de teatru „Angajare de clovn”, adaptare după piesa de teatru a dramaturgului Matei Vișniec, în interpretarea actorilor Teatrului Satiricus din Chișinău, regia Sandu Grecu. Spectacolul face parte din programul Sărbătorilor Iașului 2016, iar intrarea va fi liberă.

angajare-de-clovn

  1. Eveniment comemorativ “55 de ani fără Mihail Sadoveanu”

Pe 19 octombrie 2016 se împlinesc 55 de ani de la trecerea în neființă a marelui scriitor roman Mihail Sadoveanu. Despre opera lui Mihail Sadoveanu, despre prețuirea ce a purtat-o poporului, istoriei și naturii țării noastre, despre însemnătatea operei și a personalității lui Sadoveanu, publicul va afla mai multe de la părintele Mihail Daniliuc. Nepoata marelui scriitor, actrița Smaranda Herford, va transmite celor prezenți un mesaj emotionant, în cadrul evenimentului organizat în Sala „Radu Beligan” a Ateneului din Iași, miercuri 18 octombrie de la ora 18:00.

Mihail Sadoveanu (5 noiembrie 1880 – 19 octombrie 1961) este unul dintre cei mai importanți și prolifici prozatori români, cu o carieră ce se întinde pe parcursul a 50 de ani. Atașat de rădăcinile sale moldovenești (Tudor Vianu), „un om cu gusturi culinare rafinate”(Păstorel Teodoreanu), “Ceahlăul literaturii române” a influențat pe mulți dintre scriitorii contemporani, dar a și depășit granițele țării noastre, fiind tradus în limba germană, franceză și chiar în limba chineză, începând cu anul 1920. Intrarea este liberă.

comemorare-mihail-sadoveanu

  1. Proiecții de film – Fabrica de scurt metraje

Joi seara se “deschide” “Fabrica de scurt metraje” la Ateneul din Iași. Evenimentul organizat în cadrul Sărbătorilor Iașului își propune să aducă filmul mai aproape de spectatori. Proiecțiile de film se vor organiza în Sala Radu Beligan cu începere de la ora 20:00, joi, 20 octombrie. Biletele au fost puse în vânzare la prețul unic de 10 RON și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

  1. Lansare de carte “Tovarășii împotriva Coroanei”

Cartea istoricului clujean Cornel Jurju, „Tovarăşii împotriva Coroanei. Ideologie şi propagandă în România comunistă” apărută la editura ARGONAUT, va fi lansată la Iași, în data de 21 octombrie, începând cu ora 17.00, la Ateneul din Iași, Sala Galerii. Prezintă: prof. Adrian Timofti.

tovarasi-impotriva-coroanei

  1. Spectacolul “Sit Down Comedy cu Andrey Ciobanu”

Vineri, 21 octombrie 2016, ora 19.00, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” va avea loc spectacolul Sit Down Comedy cu Andrey Ciobanu! Vă invităm la un comic one man show, fără limbaj licenţios, fără politicieni, fără gesturi obscene, dar cu mult bun gust!

Andrei Ciobanu este un tânăr actor, născut la Iaşi în 1983. A absolvit Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi la secţia actorie. Are un masterat în arta spectacolului, iar în prezent este doctorand în anul al doilea la aceeaşi universitate. A fost actor trei ani la Teatrul din Bârlad, iar în Iaşi a colaborat cu Teatrul Luceafarul şi Ateneul Tătăraşi.

Biletele au fost puse în vânzare la următoarele prețuri : 15 RON/ 10 RON pentru elevi, studenți, pensionari, șomeri, și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

sit-down-comedy-cu-andrey-ciobanu

  1. Spectacol pentru copii “Micul circ”

„Un clovn trist la circ? Nu putem admite așa ceva!“ Cei doi clovni, personajele principale ale spectacolului pentru copii „Micul Circ”, și-au propus să aducă zâmbetul și… culorile pe chipul clovnului trist.

Cum vor face asta? Au la îndemână un întreg „arsenal” de gaguri, jonglerii, cântece, elemente de magie care îi vor bucura pe spectatori, dar și pe clovnul trist din poveste.

Teatro Blu vă invită, sâmbătă, 22 octombrie 2016, ora 13.00, la spectacolul pentru copii „Micul circ”, ce va avea loc in Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”, a Ateneului din Iași.

Biletele au fost puse în vânzare la prețul de 8 RON și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

micul-circ

  1. Spectacolul “Steaua fără nume”

Ateneul din Iași vă invită sâmbătă, 22 octombrie 2016, de la ora 19.00, la spectacolul „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, în regia și versiunea scenică semnate de Andrei Ciobanu.

Steaua fără nume, un spectacol în care comedia se împletește cu drama, v-il recomand cu căldură tuturor celor care vreți să visați și să evadați din cotidian!” (Andrei Ciobanu, regizor).

Spectacolul este produs cu sprijinul Business Division Group partener Orange și Top Ice, și durează o oră și cincizeci de minute.

Distribuție:

Bogdan Matei – Marin Miroiu

Cezara Fantu – Mona

Cristian Gheorghiu – Radu Udrea

Ana Hegyi – Domnișoara Cucu

Genovel Alexa – Grig

Ionuț Gînju – Șeful de gară

Dragoș Stan – Ichim

Alexandra Gîtlan – Eleva

Scenografie: Cătălin Târziu

Compoziție muzicală: Dan Spînu

Light design: Lucian Țurcanu

Biletele au fost puse în vânzare la următoarele prețuri: 15 RON/ 10 RON pentru elevi, studenți, pensionari, șomeri, și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

steaua-fara-nume

  1. Concert “Acoustic blues night – Mike Godoroja & Blue Spirit”

Duminică, 23 octombrie 2016, la Ateneul din Iași, începând cu ora 19.00, Mike Godoroja & Blue Spirit vă invită la un concert live de excepție.

Spectacolul spune o poveste despre blues și rock, country, jazz și muzică progresivă puse în valoare de instrumentele expresive și inedite (banjo, mandolină, dulcimer, slide guitar, bouzouki, kazoo etc) și claviaturi din perioada de aur a rock-ului și blues-ului care crează sonorități vintage-moderne (orga Hammond a lui Jon Lord sau Keith Emerson, orga Vox Continental a lui Ray Manzarek (The Doors), clavinetul D6 pe care l-a facut celebru Stevie Wonder sau pianul Fender Rhodes al lui Chick Corea).

Pe scenă vor dialoga două generații de artiști: Mike Godoroja și Othello (Florentin Milcoff), parteneri artistici de o viață la care se adaugă toboșarul Dan Socheri, care aduce substanța și nota legendară a muzicii rock-blues a anilor ~70 și garda tânără alcătuită din ghitaristul Alin Paun, basistul Andrei Iorga și sound-designer-ul Henry Demi, poli-instrumentiști și exploratori ai teritoriilor muzicale actuale.

Mike Godoroja & Blue Spirit s-au impus pe scena romanească prin blues-ul “elastic”, condimentat cu jazz, rock, folk, country și tradiționale modele românești, prin colaborarea cu alți artiști importanți ca Iris sau Felicia Filip și prin inspirația cu care aduc de fiecare dată o abordare nouă, în care spectatorul e invitat să participe direct la poveste.

Suntem onorati sa cântăm la Iași, vă promitem o seară cu dragoste de muzică și de oameni și vă rugâm sâ aveți o viața frumoasă!” ne-a declarat Mike Godoroja, parafrazând una dintre celebrele lor melodii.

Mike Godoroja a realizat timp de douăzeci de ani emisiuni de radio și televiziune dedicate muzicii și artiștilor și a fost producatorul muzical al întâmplărilor care i-au adus în Romania pe Ray Charles, James Brown, Chick Corea, Zucherro, Big Mountain, Jimmy Smith, Steve Howe, Steve Hackett, David Palmer.

Biletele au fost puse în vânzare la următoarele prețuri: 15 RON și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

mike-godoroja-blue-spirit

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

S-a deschis strandul!

S-a deschis sezonul pe anul 2015 la Strandul Municipal Iasi. Strandul arata la fel ca in anii trecuti, nu au fost realizate modificari. In schimb,

Cum alegem un aparat de vidat

Aparatele de vidat alimente sunt un real ajutor in orice bucatarie deoarece sigilarea cu vacuum a alimentelor reduce cantitatea de oxigen din pachet si previne

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.