Festivalul florilor de tei

Festivalul Florilor de Tei din Iaşi este o amplă şi complexă manifestare cultural㸠care are ca obiectiv punerea în valoare a oraşului Iaşi cu ceea ce are el mai frumos, teii şi poezia eminesciană, şi îşi propune să creeze un brand al oraşului nostru ca oraş activ din punct de vedere cultural.

În esenţă, Festivalul Florilor de Tei va cuprinde manifestări artistice foarte variate, dintre care, cele mai originale şi mai spectaculoase vor fi realizarea unor instalaţii florale de mari dimensiuni, alcătuite în proporţie foarte mare chiar din flori de tei, care să aducă în atenţie creaţia eminesciană, personalitatea Poetului Naţional atât de legat de oraşul Iaşi şi de teii pe care îi iubea atât de mult.

Gala de Deschidere a Festivalului Florilor de Tei, editia 2016 va fi o sarbatoare a poeziei, modei, florilor si frumosului. Un concept original de spectacol care include un regal al creatiei eminesciene, frumos împletit cu o prezentare de “cosițe înflorate”, ii traditionale româneşti şi o prezentare de moda a unui foarte tânăr şi talentat designer, care va îmbina creatia vestimentara cu prospetimea si frumusetea floriloe naturale.

PROGRAM

Vineri, 17 iunie 2016 – 18.00- 20.00, Grădina Palas

– Ceremonia de deschidere a Festivalului Florilor de Tei, Ediția a II-a, 2016

– Poetry&Flowers (recital de poezie eminesciană), spectacol susținut de elevii Colegiului Național de Artă Octav Băncilă, secția teatru, prof. coordonator Dan Narcis; Cosițe înflorate (TKN, Kasta Morrely, salon Glamour, hair stylist Mihaela Stoica, make-up artist Sonia Balcan, Romartizanat)

– Recital de poezie eminesciană susținut de:  colecționarul de carte și obiecte de artă: D. I. Grumăzescu. poet și traducător limba spaniolă: Lavinia Ienceanu

Sambata, 18 iunie 2016 – 17.00-18.00, Atrium – Palas

– Dublă lansare de carte de poezii: Laura Talmaci: Smaralde Sărate; Claudia Nechifor: Anatomia iubiri

– „Instantanee florale”, Vernisaj expoziție de fotografie semnată Nicu Roșu

18:00-19:30, Pavilionul de pe lac, Palas

– “Flori de piatră” – expoziție

– Atelier de coronițe din flori de tei pentru copii

Duminica, 19 iunie 2016 – 18.00 – 20.00, Grădina Palas

– Spectacol surpriză Fashion & Flowers (instalații florale în modă: designer floral Oana Moimascu şi Extreme FlorEvents, designer vestimentar Mihaela Onu, make-up artist Alina Dragan, hair stylist Oana Grepinel, Cat Models, Heemskerk flowers)

– Gala de premiere – anunțarea câștigătorilor și decernarea premiilor pentru cele două concursuri din festival (concursul de traduceri de poezie eminesciană în patru limbi străine, concursul „Cel mai frumos balcon, cea mai frumoasă grădină/vitrină/terasă)

– Recital de chitară clasică – invitat special: Dragoș Ilie, student anul II, Schwob School of Music, Columbus State University

Închiderea Festivalului

 

Nu vor lipsi concursurile și expozițiile, alaturi de instalatii florale ce vor di amplasate in oras.

Concurs de traduceri pentru studenți, a poeziei „Floare de tei” de Mihai Eminescu, în limbile engleză, franceză, italiană, spaniolă;

Concurs: „cel mai frumos balcon/cea mai frumoasa gradina/cea mai frumoasa terasa/vitrina”;

Concurs de fotografie: „Instantanee florale”.

Detalii: www.festivalulflorilordetei.ro

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Joburile pentru care poti lucra de acasă

Înainte de apariția internetului, singurele joburi pentru care puteai câștiga lucrând de acasa erau baby-sitting, pictor, scriitor sau meșteșugar. Nu exista o prea mare nevoie

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.