Începe Festivalul Mărtişorului

De peste un deceniu, la Iași, se derulează Festivalul Mărțișorului, un proiect al Asociaţiei Meşterilor Populari din Moldova, în parteneriat cu Primăria.

Festivalul urmăreşte să dea o șansă de exprimare mărțișorului tradițional. Scopul manifestării din 2015, ajunsă la a XI-a ediţie, urmărit cu perseverență și la edițiile anterioare, îl va constitui păstrarea şi valorificarea valenţelor mărţişorului arhaic, dar şi cunoaşterea semnificaţiilor profunde pe care le presupunea punerea şi purtarea, un anume timp, a acestui adevărat talisman românesc.

Festivalul Mărţişorului se va desfăşura pe pietonalul Ștefan cel Mare, în perioada 26 februarie – 1 martie. Vor participa peste 30 de meșteri și artizani din întreaga țară.

Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova are peste 100 de membri din toată ţara şi din Republica Moldova, cei mai mulţi fiind din domeniile prelucrarea lemnului şi încondeierea ouălor. Apoi urmează genurile împletituri, industrie casnică, măşti, ceramică, port popular, podoabe etc. Criteriile de acceptare în asociaţie vizează, în special, păstrarea, în esenţă, a spiritului artei populare.

Sursa foto: searchmasterclass.net

 

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + 10 =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.