Palatul Culturii din Iaşi va fi redeschis la sfârşitul lunii aprilie

Reprezentanţii Complexului Muzeal Naţional Moldova Iaşi au anunţat că redeschiderea pentru public a Palatului Culturii va fi pe 27 aprilie 2016, în prima zi intrarea fiind gratuită pentru toţi vizitatorii.

Anunţul a fost făcut public prin intermediul paginii de socializare a instituţiei de cultură ieşene.

Edificiu simbol al urbei ieşene, construit între anii 1906-1925, Palatul Culturii şi-a redobândit strălucirea de altă dată, graţie unui proces de restaurare derulat în perioada 2008-2016, în cadrul proiectului guvernamental ‘Reabilitarea monumentelor istorice din România’, cu finanţare de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei şi implementat de Unitatea de Management a Proiectului din componenţa Ministerului Culturii.

Palatul Culturii găzduieşte patru muzee de talie naţională, fiecare cu o îndelungată tradiţie: Muzeul de Artă, înfiinţat în 1860, Muzeul de Istorie a Moldovei, ale cărui începuturi coboară până la 1916, Muzeul Etnografic al Moldovei, ale cărui baze au fost puse în 1943 şi Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii ‘Ştefan Procopiu’, al cărui prim nucleu a fost creat în 1955 şi al cărui nume este un omagiu adus omului de ştiinţă ieşean. Tot în Palatul Culturii îşi are sediul şi Centrul de Cercetare şi Conservare-Restaurare a Patrimoniului Cultural, care are o prestigioasă activitate de peste patruzeci de ani.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Cum sa iti protejezi contul de email

Cu totii ne luam masuri de precautie cand facem tranzactii online dar nu multi ne securizam si celelalte conturi personale. De pe urma e-mail-ului, conturilor

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.