Profesor de la FEAA, premiat de Autoritatea de Supraveghere Financiară

Lect. univ. dr. Alin Marius ANDRIEȘ din cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a obținut Premiul I pentru o lucrare de cercetare științifică susținută în cadrul Conferinței Internaționale „Inovația financiară, protecția consumatorilor și stabilitatea financiară în pieţele aflate în dezvoltare”. Evenimentul a avut loc la Academia de Studii Economice din Bucureşti, în perioada 2-3 iunie, fiind organizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și Chartered Financial Analyst (CFA România) – asociaţia analiştilor financiari certificaţi internaţional, sub egida „Zilelor ASF”.

Dintre cele 28 de lucrări de cercetare științifică prezentate în cadrul celor trei paneluri dedicate prezentărilor, juriul a decis să acorde premii următorilor participanți:

Locul I – lect. univ. dr. Alin Marius Andrieș și Martin Brown – “Credit Booms and Busts in Emerging Markets”
Locul II – Simona Mutu și Steven Ongena – “The Impact of Policy Interventions on Systemic Risks across Banks”
Locul III – Bogdan Dima, Ştefana Dima, Flavia Barna şi Miruna Nachescu – “Is the volatility of Bucharest Stock Exchange Driven by European Markets?”

„Acordarea de premii celor mai bune lucrări de cercetare economică și financiară reflectă angajamentul CFA România de creştere a calităţii discursului economic în România şi a legăturii acestuia cu practica economică. Aceste premii urmăresc să încurajeze cercetarea în domeniul economic şi să contribuie la crearea de repere în peisajul cercetării economice româneşti”, declară Adrian Codirlaşu, Președintele CFA România, pe site-ul asfromania.ro.

În evaluarea lucrărilor, juriul a avut în vedere următoarele aspecte: originalitatea, creativitatea și impactul în domeniul de cunoaştere economic, relevanţa pentru piaţa din România, utilitatea academică şi practică, multidisciplinaritatea, concizia şi claritatea, argumentele statistice şi econometrice, progresul în înţelegerea şi formarea unei opinii informate de către public.

Comisia de jurizare a fost formată din: Dr. Sorin Dumitrescu, CFA (Autoritatea de Supraveghere Financiară) – Președinte, Dragoş Cabat, CFA (CFA România), Dr. Mihai Copaciu (Banca Națională a României), Dr. Nicolae Covrig, CFA (CFA România), Dr. Adrian Mitroi, CFA (Academia de Studii Economice), Dr. Iulian Panait (Autoritatea de Supraveghere Financiară) și Conf. Univ. Dr. Silviu Ursu (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași).

Sursa: 360.uaic.ro

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen − seven =

On Key

Citeste si

Marsul Absolventilor 2015

A devenit o frumoasă tradiţie ca, la fiecare final de an universitar, absolvenţii celor cinci mari instituţii de învăţământ superior de stat din Iaşi să

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.