Terra Madre Day –Slow Food de Bucovina

Pe 10 decembrie, Slow Food Iași sărbătorește Terra Madre Day prin evenimentul Gustă Slow de Bucovina, care va avea loc la CUIB, începând cu ora 18:00.

Evenimentul va consta într-o degustare de produse tradiționale bucovinene pregătite în stil Slow Food (într-un mod echitabil și cu grijă față de natură), o proiecție de film urmată de o discuție în jurul valorilor care ne ghidează activitatea. Pentru degustare, voluntarii de la Slow Food Iași vor pregăti rețete specifice Bucovinei din ingrediente locale, de sezon și ovo-lacto-vegetariene.

Accesul se face pe bază de bilet, iar prețul este de 20 Lei. Biletele se pot cumpăra de la CUIB. Există o limită de 30 de locuri. Membrii Slow Food Iași și CUIB beneficiază de o reducere de 30%.

Terra Madre Day este o sărbătoare globală în care comunitatea Slow Food celebrează de 5 ani, în sutele de orașe participante, preparatele locale specifice. Prin miile de evenimente create în această zi în întreaga lume se demonstrează faptul că revoluția alimentației mondiale are rădăcini locale. Până în acest moment, pentru Terra Madre Day, la nivel global, sunt înscrise 340 de evenimente cu peste 60 000 de participanți.

Slow Food este mişcarea internaţională (iniţiată în 1986) care luptă pentru păstrarea bucătăriei tradiţionale şi regionale, încurajând cultivarea caracteristică ecosistemului local. Mişcarea ocroteşte principiile comerţului echitabil, încurajează fermierii şi micii producători, dar are ca scop şi educarea cetaţenilor cu privire la riscurile fenomenului fast food, folosirea pesticidelor sau consumul de alimente modificate genetic.

În Iași, Slow Food Convivium s-a format oficial la începutul lui 2013, la inițiativa Asociației Mai Bine. Slow Food Iași este filială locală, oficială și recunoscută de Organizația Slow Food International.

Informații: Slow Food Iași – www.slowfoodiasi.ro

CUIB – Centrul Urban de Initiative Bune

Adresa: Str. Gavriil Musicescu nr. 14

Site: www.incuib.ro

Facebook: www.facebook.com/laCUIB

Sursă foto: iasifun.ro

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

nineteen − nineteen =

On Key

Citeste si

UMF vă invită în „Arena Medicală”

Până joi, 21 aprilie 2016, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași organizează a treia ediție a „Arenei Medicale”. Activitățile propuse în cadrul

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.