10 joburi dependente de cunoasterea unei limbi straine

Dupa cum probabil ti-ai dat seama cunoastrea unei limbi straine a devenit un criteriu eliminatoriu la angajare. In ce consta avantajul de a cunoaste la un nivel profesional o limba straina in actualul context al mediului profesional din Romania? Iti prezentam in continuare, cateva oferte profesionale al caror principal criteriu de selectie este reprezentat de cunoasterea la nivel avansat al uneia sau mai multor limbi straine.

1. Profesor

Cel mai cunoscut post asociat in mod uzual cu specializarea intr-o limba straina este acela de profesor de limba. In sistemul de stat salariul minim ajunge sa depaseasca cu putin 1000 de ron, spre deosebire de mediul privat salariile variaza intre 500 si chiar 2000 de euro. Cei care aleg sa devina profesori de limba romana peste hotare ajung sa castige de la 2000 la 3000 de euro, in functie de destinatia aleasa.

2. Traducator

Un alt job care este in mod frecvent asociat cunoasterii la un nivel avansat al unei limbi straine. Fie ca este vorba de un birou de traduceri autorizate sau de ocuparea unui post de translator intr-o companie, criteriul de calificare este acela al cunoasterii a cel putin 2 limbi straine. Salariul in acest domeniu variaza intre 5-600 euro lunar. Diferenta este facuta insa de cunoasterea unei limbi exotice care propulseaza semnificativ castigul lunar.

3. Operator call-center

In general acest tip de activitate nu presupune o pregatire prealabila, de cele mai multe ori ea este oferita de angajator la inceputul colaborarii. Remuneratia este fixa si variaza intre 1200-1700 ron, pe suport tehnic ajunge pana la 2000 ron, iar pe vanzari la un salariu fix mediu de 1200-1500 ron la care se adauga comisioane.

4. Inginer software

Acest job presupune specializarea profesionala specifica domeniului IT si este la mare cautare deorece pe piata din Romania au patruns cei mai mari angajatori de acest tip. Salariile variaza intre 2000 si 3000 de euro, insa aceeasi activitate in companiile din strainătate ajunge sa fie remunerata pana la 5000 de euro.

5. Responsabil resurse umane

O companie internationala necesita un personal calificat si in ceea ce priveste abilitatea de a comunica intr-o limba de circulatie internationala. Astfel, departamentul de resurse umane este mediul in care te poti afirma prin cunoasterea unei limbi straine la nivel avansat. Salariile variaza de la debutant cel putin 900 ron, pana la specialist care poate ajunge si la peste 6000 ron.

Citeste continuarea articolului pe www.smartdreamers.com

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

One thought on “10 joburi dependente de cunoasterea unei limbi straine

 1. Liviusays:

  Buna

  Daca este ca este nevoie de limbi exotice ca Suedeza in Romania.
  Daca este asa, atunci eu sunt interesat de locul de munca. stiu fluent suedeza, engleza si romana.
  Am trait peste 28 de ani in Suedia de la varsta de 7 in 1987 si suedeza este ca limba mea materna pentru mine si limba engleza este obligatorie in scoala acolo.

  CV-ul meu on-line pot fi gasite la:
  http://www.ceevee.com/LiviuRN
  https://www.linkedin.com/pub/liviu-rafael-nichiforiuc/65/3a2/56b

  Veti gasi tot prezentarea personal care aveti nevoie in CV-ul. Restul putem lua intr-un interviu sau la telefon sau pe Skype, puneti doar o ora si data cand sa o facem.

  Sunt interesat de a obtine un loc de munca bine platit, astfel incat sa pot face un viitor in tara mea Romania si ramin aici fara a fi nevoie sa se mut din nou.

  Nu ezitati sa ma contactatima.
  Eu locuiesc in Iasi si daca am nevoie de ma muta intrun alt oras, voi avea nevoie de salariul in avans, asa ca am bani sa ma mut in alt oras unde este compana dar mutare o fac numai in caz ca este salariu convenabil.

  Emailul meu: [email protected]

  Sper sa me auzim dín nou …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

six + 12 =

On Key

Citeste si

Lucruri WOW despre telefoane mobile

Aparitia primului telefon mobil a fost un moment istoric, care a schimbat definitiv modul in care evolueaza lumea. Nimeni nu si-ar fi inchipuit in urma

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.