3 lucruri pe care nu trebuie sa le spui cand negociezi salariul

Cand esti pus in fata unui potential angajator tinzi sa fii mai receptiv la propuneri. Insa nu trebuie sa lasi totul deoparte si sa nu iti sustii o opinie sau un raspuns, intrucat aceasta este o calitate demna de apreciat.


Ce nu trebuie sa spui atunci cand vine vorba de bani? Subiectul putin mai delicat al oricarui interviu si pe care fiecare persoana il abordeaza in mod diferit. Sunt trei lucruri pe care nu trebuie sa le spui niciodata cand negociezi salariul.

„Cat se plateste de obicei acest post?”
In primul rand, dovedesti ca nu esti asertiv… Astfel, lasi mingea in terenul angajatorului complet. El urmeaza sa iti dirijeze cariera, daca nu poti da nici un raspuns. In al doilea rand, dovedeste ca esti o persoana lenesa. Nu ai facut nici un fel de cercetare pentru postul respectiv si nici nu te-a interesat.

„Da, asta suna bine!”
O suma de pornire este doar un numar. Daca accepti prima varianta iti inchizi calea catre un salariu mai mare si pari prea disperat. Este posibil ca angajatorul sa iti ofere o suma mai mica decat ar fi dispus sa plateasca doar pentru a continua negocierea. Arata-ti valoarea, explica de ce ai merita mai mult, insa fara sa exagerezi.

„… Dar putem sa mai discutam.”
Daca ai fixat o suma si spui acest lucru, inseamna ca totul a cazut. Ramai la ceea ce ai spus si daca nu iti pot oferi cat ai cerut, intreaba daca ar putea inlocui prin alte beneficii.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

two × 5 =

On Key

Citeste si

Reduceri la Centrul Comercial Felicia

Începând cu 15 ianuarie poți achiziționa articolele vestimentare preferate din magazinele din Felicia la prețuri cu reducere de până la -70%. Ca de fiecare dată,

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.