Ce contine CV-ul tău?

În ultimul an de facultate te incearca emoțiile examenului de licenta ce se apropie si a vietii care te asteapta dupa absolvire, iar pe de alta parte te cuprinde nostalgia dupa frumosii ani ai studentiei, care acum se apropie de final, si iti faci un bilant al realizarilor bifate in aceasta etapa a vietii.

Cand vine vorba de bilant, ar trebui ca printre experientele tale din anii de facultate sa se numere cel putin cele 5 despre care vom vorbi in randurile de mai jos, astfel incat sa iti impresionezi viitorii angajatori si sa obtii jobul mult visat:

  1. Internshipuri

Pe piata competitiva a locurilor de munca din ziua de azi, internshipul este un must have pentru absolventi, iar viitorii angajatori vor avea ochii setati sa caute acest cuvant pe CV-ul unui tanar de 22-24 de ani. Motivul pentru care angajatorii se asteapta sa gaseasca o astfel de experienta trecuta pe CV-ul tau este faptul ca aceasta le spune clar ca ai facut deja cunostinta cu mediul de lucru profesional. Un internship inseamna experienta, relatii, conexiuni, un CV puternic si referinte.

  1. Alte experiente de munca

Experienta de munca este o experienta, indiferent daca aceasta inseamna ca ai fost chelner la o cafenea in timpul unui semestru de studii sau ca ai lucrat undeva in afara tarii intr-o vacanta de vara. Orice fel de experienta de munca trebuie trecuta in CV chiar daca nu are legatura cu domeniul in care vrei sa lucrezi dupa absolvire. Un candidat care a muncit macar pentru o scurta perioada in anii de studii, indiferent de domeniu, este unul mai valoros decat unul care a preferat sa nu iasa din zona sa de confort, si nu s-a complicat cu responsabilitati suplimentare pe langa studii.

  1. Activitati extracurriculare

Activitatile de voluntariat sunt din ce in ce mai cautate in ultimii ani de angajatori. Acestea spun multe despre abilitatile, caracterul si potentialul tau, dar si despre cat de responsabil si capabil esti.

  1. Realizari in campul muncii

Odata cu experienta de internship, vei avea posibilitatea sa bifezi si niste realizari in campul muncii. In dreptul postului ocupat in timpul internshipului, vei trece sarcinile pe care le-ai avut de indeplinit. Acestea sunt foarte importante, insa diferenta intre CV-ul tau si CV-ul altui candidat care a indeplinit aceleasi sarcini, o vor face realizarile.

  1. Prezenta profesionala online

Social Media si Internetul au o putere mai mare decat ai crede in ziua de azi. De aceea e important sa ai un profil curat si ingrijit pe retele profesionale precum LinkedIn, dar si prezenta ta online de pe alte site-uri sa denote incredere, siguranta de sine si preocupari sanatoase de viata.

Sursa foto: stiri.acasa.ro

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five − two =

On Key

Citeste si

Tipuri de leziuni ale pielii

Pielea este un organ foarte sensibil, care se afla la suprafata si este mereu expus mediului inconjurator. Din acest motiv, este destul de usor sa

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.