Ce sa alegi intre internship, practica sau job

Este greu sa te decizi daca trebuie sa aplici pentru un job sau pentru un internship. Unde esti mai castigat, unde ar trebui sa te formezi profesional pentru viitor?


Mari diferente intre cele trei nu sunt , insa depinde de momentul in care cauti asa ceva. Internshipul este atat pentru studenti, c at si pentru proaspat absolventi. Daca niciodata nu ai avut ocazia, ar trebui sa incerci. Daca ai nevoie de ceva bani in plus, sa stii ca gasesti si internshipuri platite. De asemenea, in functie de cat timp ai la dispozitie, poti alege part time sau full time.

Beneficiul este ca nu ai nevoie de experienta si ca se poate prelungi de la 2-6 luni la un job stabil. In aceasta perioada iei contact cu toate taskurile si te perfectionezi in realizarea lor.

Practica este de obicei destinata studentilor. Firma are de obicei un contract semnat cu universitatea, deci programul de recrutare este mai mult de conventie. Aici „lucrezi” timp de cel mult 30 de zile, insa cu siguranta nu ajungi sa iti insusesti prea multe noi abilitati atat de repede.

In general nu este platita si este recunoscuta academic pentru acumularea de credite. Este recomandat doar daca nu ai suficient timp liber, intrucat viitorii angajatori nu vad aceasta activitate drept experienta relevanta.

Jobul il alegi cand ai timp liber suficient pentru a-l face bine. Desigur, si in timpul facultatii poti lucra, eventual part-time, pentru a te putea organiza. Este potrivit daca ai experienta relevanta in domeniu, cum ar fi voluntariat sau internshipuri.

Desigur, jobul este si platit si va fi pe viitor ceva de trecut la CV.

Sursa foto: www.sqleadership.com

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three − one =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.