Cei mai doriţi angajatori în 2015

Studiul “Cei mai doriţi angajatori” este cel mai cuprinzător instrument de pe piaţă care măsoară gradul de atractivitate a brand-urilor de angajatori şi așteptările pe care tinerii le au de la aceştia. Studiul dezvăluie percepţiile candidaţilor în raport cu angajatorii de pe piaţa romȃnească, oferind astfel angajatorilor informaţia necesară pentru înţelegerea pieţei şi pentru dezvoltarea strategiilor de employer branding.

Companiile din IT domină topul celor mai doriți angajatori. Companiile care se plasează pe primele 10 poziții în 2015 sunt: Oracle, Google, Microsoft, IBM, OMV Petrom, Continental, Vodafone, Renault România, HP şi Coca – Cola HBC. Topul este dominat aşadar de angajatorii din domeniul IT&C, petrol și gaze, automotive şi FMCG. În top 20, sunt reprezentate industriile financiar-bancar, consultanță, BPO şi inginerie.

În topul criteriilor în funcţie de care respondenţii îşi aleg angajatorul se plasează pachetul de salarii şi beneficii oferit de compania respectivă. Următoarele criterii variază în funcţie de profilul repondenților. Dacă pentru candidaţii cu profil economic contează reputaţia companiei, pentru cei cu profil tehnic este important pachetul de training-uri şi programe de dezvoltare pe care le pot accesa în cadrul companiei.

O altă dimensiune explorată în studiul „Cei mai doriţi angajatori 2015” se referă la canalele de comunicare folosite de respondenți. Cercetarea dezvăluie că portalurile de joburi (65,50%) şi site-urile companiilor (58,75%) sunt principalele canale de informare, în timp ce, oportunitățile de a interacționa direct cu angajatorii, precum cele de tipul Zilele porţilor deschise (Open Days), sunt preferate de majoritatea respondenţilor (53.82%). În plus, modalităţile de interacţiune cu reprezentanţii companiilor sunt cele mai de încredere metode de informare. O diferenţă importantă observăm în privinţa canalelor de comunicare preferate, în raportul dintre profesionişti vs studenţi. Dacă persoanele entry-level (pana in 3 ani experienta) preferă internship-urile şi târgurile de carieră pentru a se informa în privinţa companilor, persoanele cu experienţa plasează în top 3 al preferințelor site-urile de carieră ale companiilor, portalurile de carieră și evenimentele de tip Open Day.

cei-mai-doriti-angajatori-2015

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × three =

On Key

Citeste si

Business Girls

Inspire Group vine în întâmpinarea susținătorilor diversității cu cea de a II-a editie a evenimentului Business Girls. Cele mai noi date de la Registrul Comerţului

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.