Cele mai tari joburi pentru cei fara facultate

Desi ti-ai setat targetul sus cand ai dat la facultate, trebuie sa iei in considerare ca nu toti absolventii reusesc sa obtina la finalizarea studiilor un job confortabil de birou intr-o multinationala.

Din fericire, salariile celor care se dedica unei meserii tehnice, pentru care nu iti trebuie facultate, pot ajunge si la 3.000 de lei pe luna. In aceasta categorie, IT-ul ocupa un loc fruntas, cu meserii ca webdesigner sau page tester, pentru care conteaza mai mult portofoliul.
Potrivit specialistilor in recrutare, cele mai mari salarii, intre 600 si 1.000 de euro, se obtin pentru posturile de: sef depozit, tehnician, specialist logistica, specialist in protectia muncii sau realizarea de aplicatii IT.
De asemenea, sunt foarte cautati si oamenii specializati in meserii tehnice, cum ar fi lacatusii mecanici, strungarii, mecanicii auto sau lucratorii in constructii.
Ca exemplu, salariul unui sculer-matriter, reglor, sudor sau prelucrator prin aschiere sau electrician variaza intre 1.500 si 2.000 de lei, in timp ce un sofer poate ajunge sa castige si 2.500 de lei lunar.
Cum scolile de meserii nu mai sunt active, exista o mare lipsa de oameni calificati pe aceste meserii. Institutiile statului au sesizat aceasta lipsa pe piata muncii si au vehiculat ideea introducerii unui bacalaureat profesional, precum si a reinfiintarii scolilor de meserii.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Ce mai inseamna SEO in 2015?

Daca ai o afacere online cu siguranta stii ca fara optimizarea unui site e foarte greu daca nu imposibil sa ai vizitatori si vanzari. Probabil

Târg Handmade de Mărtișor la Iulius Mall

Îndrăgita tradiţie a dăruirii unui mărţişor este laitmotivul târgului handmade care se va desfăşura în perioada 28 februarie – 8 martie 2015. „Mărţişorul pentru tine”

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.