Cum raspunzi la interviu la intrebarea „Ce defecte ai?”

„Stiu ca aveti foarte multe calitati, pentru ca v-am studiat CV-ul si am vazut ce realizari profesionale aveti, dar eu sunt mai rautacios si imi place sa analizez lucrurile mai putin placute. Care este cel mai mare defect al dvs.? ” Cam asa a sunat o intrebare adresata de unul dintre cei mai mari headhunteri locali unui manager cu ani buni de experienta in industria IT.

Prin aceasta intrebare, angajatorul sau recruiterul nu vrea sa auda raspunsuri universale, pe care le-a mai auzit de la alte cateva sute de candidati, ci vrea doar sa evalueze o reactie a candidatului aflat intr-o situatie incomoda. Este recomandat sa evitati raspunsuri de genul „sunt perfectionist si mi-e greu sa ma relaxez la munca pana nu imi termin treaba pana la ultimul detaliu” sau „nu mi-am mai luat concediu de doi ani din cauza ca am avut prea mult de lucru”.

Specialistii ii sfatuiesc pe candidati sa incerce sa spuna acele defecte care ar putea fi considerate atuuri de catre angajatori, de tipul „sunt nerabdator”, defect care poate fi interpretat drept persistenta. Sau poate pot spune un defect care poate fi considerat deopotrivă şi o calitate.Timiditatea sau lipsa de experienta ar putea fi niste slabiciuni acceptabile.

Tu cum ai raspunde la o astfel de intrebare?

Sursa foto : job-interviewtips.com

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

12 − eight =

On Key

Citeste si

A fost lansat proiectul Romania Educata

„România Educată” este proiectul național inițiat de Președintele României menit să susțină reașezarea societății pe valori, dezvoltarea unei culturi a succesului bazată pe performanță, muncă,

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.