Cum raspunzi la intrebarea „Unde te vezi peste 5 ani?”

Daca esti in cautarea unui job si ai participat la mai multe interviuri cu siguranta iti este cunoscuta intrebarea: “Unde te vezi peste 5 ani?”. Ei bine, iata ce trebuie sa raspunzi la o astfel de intrebare pentru a fi vazut bine.

Expertul in HR Alison Green “traduce” intrebarea “Unde te vezi peste 5 ani?” intr-o alta intrebare mai specifica: „Cum se impaca jobul pe care ti-l oferim cu planurile tale de cariera pe termen scurt si mediu?”, noteaza askamanager.org

Mai bine spus, angajatorul nu vrea sa afle daca esti o persoana cu vise inalte si care tinteste sus ci doar daca pozitia pentru care candidezi se incadreaza in prioritatile tale in viata. Astfel ca, folosind aceasta intrebare, recrutorii testeaza daca nu cumva ai aplicat la intemplare pentru postul in cauza sau daca nu vei parasi compania la prima oferta facuta de catre alta companie.

La intrebarea “Unde te vezi peste 5 ani?” un raspuns potrivit ar fi: “Vreau sa imi dezvolt abilitatile astfel incat in cinci ani sa fiu capabil sa ii invat pe altii sa faca ceea ce fac eu. Sunt pasionat de ceea ce fac, deci ma vad facand acelasi lucru si peste 5 ani, dar cu o componenta de training si mentoring in plus.”

Conform expertului Alison Green, aplicanti ca nu trebuie sa-si falsifice viziunea cu privire la cariera lor ci doar sa ii asigure pe angajatori ca jobul pentru care candideaza se incadreaza perfect in planurile lor.

In situatia in care chiar nu stii ce vrei sa faci peste 5 ani, raspunsul tau poate fi pe atat de sincer: “Sa fiu sincer nu prea am un plan precis, ce stiu insa este ca vreau sa raman in acest domeniu si sa capat cat mai multa experienta pentru a ajunge printre cei mai buni in ceea ce fac. Privind aceasta traiectorie, cred ca postul de aici imi va fi de mare folos.”

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Studentul de astăzi, inginerul de mâine!

Ce înseamnă inginer? Este o întrebare pe care mulți dintre noi, studenții de la politehnică, ne-­o adresăm. Nu credem într-­o definiție universală a inginerului, nici în

Targul mesterilor populari la Palas Iasi

Zilele acestea, ansamblul Palas găzduiește două târguri prilejuite de Zilele Iașului. Târgul Meșterilor Populari prezintă obiecte aparte, realizate prin tehnici strămoșești, iar cel de-al doilea

Cum afli unde sunt radare in Iasi?

Desi in mod normal politia anunta unde sunt amplasate radarele dintr-un judet, de multe ori astfel de informatii se dovedesc greu de obtinut. Comentarii comments

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.