Cum sa iti gasesti un job bun cu ajutorul metodei 20/20/60

Metodele clasice de cautare de joburi nu prea mai dau rezultate, de aceea multi au inceput sa foloseasca metoda 20/20/60 pentru a gasi un job bun.

Ce presupune 20/20/60
Potrivit consultantului L. Adler de la LinkedIn, acest algortim spune ca 20% din timpul de cautare trebuie sa aplici la joburile de pe Internet, 20% sa iti cauti prin retele de socializare si 60% cauti pe piata ascunsa a locurilor de munca.

„Sansele de a fi chemat la un interviu de angajare in urma unei recomandari facute direct de o persoana cunoscuta managerului HR sunt cu cel putin 50% mai mari decat atunci cand trimiti CV-ul in orb”, scrie specialistul HR.

Un studiu arata ca 45% din posturile libere ale companiilor sunt ocupate de candidati selectati prin recomandari si networking, 10% prin promovari in cadrul firmei, 15% prin cautare in baze de CV-uri si 30% in urma anunturilor de pe site-urile de recrutare.

Altfel spus, joburile ‘la vedere’ sunt cu mult mai putine decat cele ‘ascunse’ care reprezinta aproximativ 60% din joburile disponibile.

Sfatul specialistilor in HR este sa mentineti legatura cat mai multe persoane cunoscute(fosti colegi, cunostinte, vechi prieteni, etc.) deoarece in acest mod, sansele voastre sa auziti despre un job ‘ascuns’ sau chiar sa fiti recomandat cresc.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

TEO Stand-up comedy

TEO este unul dintre cei mai cunoscuți artiști de stand-up comedy din România și unul din veteranii acestui gen de spectacol. Cariera sa a început

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.