Cum si cand pierd angajatii din Romania vremea la birou

Companiile se confrunta din ce in ce mai mult cu probleme organizatorice care afecteaza bunul mers al activitatii. Un studiu efectuat de specialistii in HR de la WorkTack, la care au participat reprezentanti ai organizatiilor care utilizeaza reteaua de socializare interna si task management worktack.com, a relevat o serie de obiceiuri neproductive ale angajatilor.

Social media poate fi o piedica in calea productivitatii
Una dintre probleme consta in accesarea site-urilor de socializare (Facebook, LinkedIN etc) si a altor site-uri care nu au vreo legatura cu activitatea de serviciu. Traind in era comunicarii si a informatiei si avand acces usor la internet, fie pe laptop, telefon, tablete sau alte gadget-uri, angajatii pur si simplu ”uita” sa lucreze si prefera sa se concentreze pe activitati personale, in detrimentul celor profesionale. Un status nou pe Facebook, un Like, un Share, un Tweet nou, o fotografie pin-uita pe Pinterest sau reblogata pe Tumblr si uite asa timpul alocat activitatilor de lucru scade dramatic.

In medie, un angajat pierde in jur de 1,7 ore (dintr-un program de lucru de 8,5 ore) pe zi, pe internet, conform unui studiu al celor de la Salary.com, efectuat pe un esantion de 2057 de respondenti. Discutiile cu prietenii sau membrii familiei, vizionarea filmuletelor sau a diverselor fotografii care circula online, cumparaturile online, cititul presei si jocurile sunt principalele distractii la locul de munca pentru mai mult de 40% din salariatii care au acces la internet la locul de munca.

Cand le place angajatilor cel mai mult sa piarda vremea
Un detaliu important care a reiesit din studiul Salary a fost acela al zilelor in care se munceste, in medie, cel mai putin.
Doar 3% din respondenti au ales martea ca fiind ziua lor de lucru cu cele mai multe activitati extra-job (ba mai mult, marti, intre orele 9.00-11.00 se lucreaza cel mai intens, in medie, la orice companie). In ceea ce priveste ziua preferata de angajati pentru activitati ce nu au legatura cu obiectul jobului lor, vineri a fost selectata de 43% din totalul de respondenti. Nu e nicio mirare ca acestia aleg ziua de dinainte de weekend pentru a o lasa mai moale, la fel cum nu e de mirare ca lunea este a doua in top, din totalul de cinci zile lucratoare. Urmeaza zilele de miercuri, cu 9%, iar joi, cu 6%, este penultima in clasament.

Raportandu-ne la orele in care angajatii irosesc timpul, intervalul orar 15.00-17.00 este ales cu precadere de cei care se ocupa cu orice altceva decat cu activitatile pentru care sunt platiti. Astfel, 27% din participantii la studiu au marturisit ca atunci cauta cel mai mult sa-si ocupe timpul cu altceva decat cu munca efectiva.

Organizarea deficitara si traditionalele pauze dese afecteaza procesul de munca
Organizarea precara a salariatilor este o alta problema pe capul angajatorilor. Conform participantilor la studiulWorkTack, fie sunt neglijate sau amanate nejustificat unele task-uri importante, fie sunt fusarite sau realizate in graba, din pricina timpului limitat. Cert e ca managerii companiilor intampina reale dificultati cand incearca sa imbunatateasca organizarea activitatilor zilnice de lucru.

Citeste aici continuarea.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Aplicatii utile pentru tine!

Trăim într-o eră a tehnologiei avansate: folosim smartphone-uri, tablete, citim cărți de pe diferite dispozitive, suntem dependenți de informație și vrem să o împărtășim cu

Cum arăta Iașul acum 150 ani

Videoclipul intitulat „Iașul ieri și astăzi” realizat de câțiva iubitori ai Iașului prezintă într-un mod ingenios schimbările arhitecturale prin care a trecut orașul în ultimii

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.