Cum treci cu brio de interviul de angajare

Conform unui studiu publicat de descopera.ro primele 385 de secunde dintr-un interviu de angajare sunt esentiale pentru luarea deciziei, astfel ca in mai putin de sapte minute angajatorul se va decide daca ofera sau nu jobul.


Potrivit aceleiasi cercetari prima impresie are un rol extrem de important si poate asigura primirea unui job. Studiul a fost realizat pe 273 de manageri si 3286 de angajati care au relatat propriile experiente in legatura cu interviurile de angajare.

71% dintre angajatori nu vor fi incantati daca un candidat are tatuaje, iar 70% conteaza modul de a se machia a unei candidate in evaluarea ei. Hainele sunt un alt aspect care atrage atentia, astfel ca 62% dintre angajatori declara ca o rochie atent aleasa face o impresie foarte buna.

De asemenea, nu uita sa privesti direct in ochii persoanei cand discuti cu ea. Totodata, trebuie sa stii sa vorbesti despre nimicuri, capacitatea de a face „small talk” fiind valorificata de 60% dintre manageri. O strangere de mana puternica impresioneaza mai bine de jumatate dintre angajatori, deci nu uita acasa increderea in tine.

Sursa foto: www.glassdoor.com

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.