Cum treci cu brio de interviul de angajare

Conform unui studiu publicat de descopera.ro primele 385 de secunde dintr-un interviu de angajare sunt esentiale pentru luarea deciziei, astfel ca in mai putin de sapte minute angajatorul se va decide daca ofera sau nu jobul.


Potrivit aceleiasi cercetari prima impresie are un rol extrem de important si poate asigura primirea unui job. Studiul a fost realizat pe 273 de manageri si 3286 de angajati care au relatat propriile experiente in legatura cu interviurile de angajare.

71% dintre angajatori nu vor fi incantati daca un candidat are tatuaje, iar 70% conteaza modul de a se machia a unei candidate in evaluarea ei. Hainele sunt un alt aspect care atrage atentia, astfel ca 62% dintre angajatori declara ca o rochie atent aleasa face o impresie foarte buna.

De asemenea, nu uita sa privesti direct in ochii persoanei cand discuti cu ea. Totodata, trebuie sa stii sa vorbesti despre nimicuri, capacitatea de a face „small talk” fiind valorificata de 60% dintre manageri. O strangere de mana puternica impresioneaza mai bine de jumatate dintre angajatori, deci nu uita acasa increderea in tine.

Sursa foto: www.glassdoor.com

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty + 15 =

On Key

Citeste si

Ce contine CV-ul tău?

În ultimul an de facultate te incearca emoțiile examenului de licenta ce se apropie si a vietii care te asteapta dupa absolvire, iar pe de

13 lucruri nespuse despre sex

In functie de perioada din viata si de etapa in care se afla o relatie, sunt momente in existenta fiecaruia in care suntem avizi dupa