Idei de afaceri pentru care nu ai nevoie de facultate

Este foarte importanta in ziua de astazi diploma de facultate. Poate face diferenta intre tine si un absolvent de liceu cand vine vorba de o angajare. Te ajuta daca vrei sa ocupi un post de conducere dar si felul in care esti privit in societate.

Dar cu toate astea, diploma nu iti poate garanta succesul in viata. Nimeni nu poate garanta ca dupa ce ai terminat o facultate, vei sti cum sa te descurci in lumea afacerilor sau chiar iti vei gasi un job mai bun.

Este clar ca anumite afaceri nu se pot deschide decat cu o diploma : spre un cabinet de psiholog ai nevoi de o diploma, cabinet medical, veterinar sau un cabinet de avocat.

Exista totusi loc si pentru cei care poate au preferat sa munceasca in loc sa invete. Daca faci parte din aceasta categorie, iata cateva idei.

1. Magazin cadouri

In fiecare luna exista cate o aniversare pentru care este nevoie de un cadou, ca sa nu mai vorbim de sarbatorile foarte mari : Craciun, Paste, Ziua femeii etc. Un astfel de business implica gusturi rafinate pentru a putea alege combinatia intre o bautura fina si o ciocolata deosebita. Atat din punct de vedere al aspectului cat si al gustului produselor.

Afacerea consta in realizarea unor cosuri de cadouri pentru firme sau persoane fizice si livrarea lor cu un adaos comercial. Succesul afacerii depinde de felul in care arata cosurile si de marketing.

Foarte rentabile sunt cadourile pentru firme sau cadouri de afaceri. Managerii sunt persoane greu impresionabile dar nu ai cum sa dai gres cu un cos de cadouri exclusivist.

2. Sampling stradal

Aceasta afacere este foarte simpla si implica impartirea de flyere si oferte pentru firme. De obicei, restaurantele si pizzeriile folosesc aceasta forma de promovare pentru ca pentru ei este foarte eficienta. Nu ai nevoie decat de cateva fete frumoase care sa zambeasca. Pe langa sampling poti sa oferi si servicii de design al flyerelor.

3. Organizare evenimente

O afacere destul de populara printre studenti, este cea de organizare evenimente, fie pentru balurile bobocilor, banchete de sfarsit de an sau chiar pentru nunti. Nici aici nu ai nevoie de o pregatire speciala ci doar sa fii un bun organizator si sa ai un ochi pentru frumos.

Este genul de afacere in care clientii vin prin recomandare, deci daca reusesti sa faci impresie de la inceput, succesul este garantat.

Articol recomandat de magazin de cosuri cadou cosuripaste.com.

Sursa foto : damselsinsuccess.com

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 4 =

On Key

Citeste si