Iuiana Stan, Senior Recruitor, iti povesteste ce tip de angajati cauta si pe ce pozitii

Computer Generated Solutions Romania este cea mai importanta companie de tip ”support center” din tara, cu aproape trei mii de angajati impartiti in trei filiale (Bucuresti, Brasov si Sibiu). Mediul de lucru este unul tanar, cu o medie de varsta de 25 de ani. Iuliana Stan reprezinta elementul de legatura dintre CGS Romania si candidatii aflati in cautarea unui job in cadrul companiei.

”Un candidat ideal pentru CGS este acela care isi doreste sa invete, sa se dezvolte, sa lucreze intr-un mediu tanar, dinamic si extrem de competitiv.”

Clientii CGS sunt companii de renume mondial (prezente in Top Forbes 500), firme de nivel european sau mari companii din Romania. Primele doua categorii deservesc consumatori din intreaga lume, astfel incat angajatii CGS castiga experienta de lucru acoperind piete precum SUA sau tari din Vestul si Centrul Europei etc.

In randurile care urmeaza, Senior Recruiter-ul CGS iti va oferi o imagine cat mai coerenta despre portretul candidatului ideal pentru un job la CGS, precum si informatii utile pentru oricine e interesat sa lucreze intr-o multinationala.

Mai intai de toate, sa facem prezentarile. Spune-le, te rog, candidatilor cine ești si descrie-le pe scurt activitatea pe care o intreprinzi la CGS

-Ma numesc Iuliana Stan si lucrez in cadrul departamentului CGS de recrutare din anul 2007, iar incepand de anul trecut coordonez intreaga activitate de recrutare in cele trei locatii CGS Romania: București, Brasov si Sibiu.

De ce ar vrea un tanar sa lucreze pentru voi?

-Consider ca avantajul principal oferit de compania noastra este acela ca orice angajat se poate dezvolta si poate promova atat timp cat isi doreste acest lucru: 90% din echipa noastra de management este formata din angajati care au promovat din interiorul companiei, fiind oameni care au dovedit ca au abilitatile necesare pentru un post de team leader, quality assurance, project manager, trainer, recruiter, technical support nivel 2 etc.

Stim ca noii angajati isi doresc sa aiba parte de un training specializat, iar in cadrul CGS oferim un training de acest gen pentru fiecare, training care poate dura intre 2 si 6 saptamani, timp in care angajatul este retribuit. In plus, putem oferi un program de lucru flexibil: avem personal care lucreaza 4 sau 6 ore din pricina programului la facultate care nu le permite sa opteze pentru o norma de lucru full time de 8 ore.

Un alt motiv pentru care un candidat si-ar dori sa lucreze pentru noi este acela ca va lucra intr-un mediu dinamic, competitiv, bazat strict pe performanta, unde va castiga o experiența inegalabila privind o serie de piețe straine, alaturi de -bineinteles- cea locala.

Care e tipul de joburi pe care le ofera compania?

-Majoritatea joburilor disponibile in cadrul companiei sunt in departamentele de customer support, customer care, IT helpdesk, telesales, telemarketing, Inside Sales Representative, Sales Engineer etc. Avem atat job-uri care presupun asistenta pentru clienti in limba romana, cat si in limbi straine -engleza, franceza, germana, spaniola, italiana, maghiara, portugheza, olandeza, suedeza, turca, poloneza etc. O buna parte din joburi sunt entry level, iar alta parte middle level.

Care e politica firmei in ceea ce privește activitatile de voluntariat sau internship?

-Activitatea de voluntariat sau internship este un avantaj clar pentru un candidat care nu a mai lucrat si care nu are o experiența de munca propriu-zisa. Sunt destul de diferite ca tip de activitate, insa ajuta o persoana sa isi dezvolte diverse abilitați, cum ar fi cele de comunicare, munca in echipa, orientarea catre client etc., abilitati pe care le apreciem la un candidat.

Ce le ofera compania ta candidatilor pe care ii selecteaza in vederea angajarii, pe langa pachetul salarial?

Conform uzantelor din industria de profil, caștigul salarial depinde in primul rand de limba in care fiecare angajat isi desfașoara activitatea, precum si de ansamblul competentelor solicitate (tehnice, de negociere etc), astfel incat in primul an de activitate veniturile totale lunare (salariu, tichete de masa, bonusuri etc) variaza in general de la venitul mediu brut pe economie pana la peste 1.500 Euro brut.

Performanta este monitorizata atat individual, cat si la nivelul fiecarei echipe si departament. Concret, angajații pot beneficia de un bonus de performanta individuala in primul rand, insa performanta va fi masurata si pe echipa, iar un angajat poate beneficia de avantaje si in cazul in care isi ajuta colegii.

In plus, la nivelul companiei se organizeaza concursuri intre echipe pe fiecare departament cu diverse premii: fie sume de bani, fie produse (tablete, televizoare, laptopuri sau chiar excursii in Romania sau in strainatate). Tot la nivel de companie avem si concursuri tematice de Valentine’s day, Paște, Halloween, Craciun etc, cu premii foarte frumoase.

Cum ai descrie candidatul ideal pentru companie?

Termenul de candidat ideal este extrem de subiectiv si depinde foarte mult de postul pentru care recrutezi și departamentul in care va fi incadrat. As mentiona insa ca -alaturi de competentele specifice fiecarui post- un candidat ideal pentru CGS este acela care isi doreste sa invete, sa se dezvolte, sa lucreze intr-un mediu tanar, dinamic si extrem de competitiv. Aproximativ 95% dintre angajatii CGS sunt absolventi sau studenti ai unor institutii de invatamant superior.

Citeste mai mult aici.

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × five =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.