Raspunsurile la cele mai grele intrebari de la interviul de angajare Google

Sa te angajezi la Google este un vis pentru multi. Si pentru ca foarte multi candidati isi depun dosarele pentru a se angaja la gigantul american, cei de acolo vor sa se asigure ca angajeaza cei mai buni oameni.

Asa ca au realizat o serie de intrebari ce necesita o gandire analitica foarte buna sau uneori doar putina inventivitate.

Cert este ca intrebarile puse in interviurile de angajare de la Google au devenit celebre, iar The Wall Street Journal raspunde la cinci dintre ele.

1. Care este urmatorul numar din acest sir: 10, 9, 60, 90, 70, 66 … ?

Spuneti pe litere numerele (este valabil doar in engleza, limba in care se da interviul):
Ten
Nine
Sixty
Ninety
Seventy
Sixty-six
Numerele sunt in ordine crescatoare in functie de numarul de litere din care sunt formate cuvintele. Un raspuns corect ar fi fost un numar a carui transcriere sa contina noua litere, precum 96. Un raspuns inteligent ar fi fost „one googol”. Acesta este numarul care poate fi scris ca „1” urmat de o suta de zerouri. Google, numele companiei, este la origine o greseala de scriere a cuvantului „googol”.

2. Sunteti intr-o masina cu un balon cu heliu legat de podea. Ferestrele sunt inchise. Cand accelerati ce se intampla cu balonul – se misca in fata, in spate sau sta pe loc?
Conform legilor universale, balonul se va deplasa in spate atunci cand accelerezi. Insa lucrurile nu stau asa. La aceasta intrebare trebuie sa deduceti cum se misca balonul si sa ii explicati celui care va intervieveaza acest lucru.
Un raspuns bun este sa faceti o comparatie cu un boloboc. Acesta este instrumentul folosit pentru a vedea daca o suprafata este orizontala. Este format dintr-un tub subtire de sticla ce contine un lichid colorat cu o bula de aer in el. Cand acesta se afla pe o suprafata perfect orizontala, bula de aer va sta in mijloc. Atunci cand suprafata este inclinata, bula se deplaseaza catre partea tubului aflata la o inaltime mai mare.
Asemanarea cu situatia balonului consta in faptul ca de fapt bula de aer nu este decat „o gaura” in acel lichid. Cand suprafata nu este perfect dreapta, gravitatia trage lichidul catre capatul aflat in partea de jos. Acest lucru face ca bula sa ajunga acolo unde nu se mai afla lichid, adica in partea superioara.
Asadar, revenind la cazul nostru, gravitatia trage aerul, mai greu decat heliul, in partea de jos fortand astfel balonul sa se deplaseze catre plafon.
Atunci cand accelerati, aerul este impins in spate, asa cum se intampla si cu corpul dumneavoastra. Acest lucru face ca balonul ce contine un gaz mai usor decat aerul sa se deplaseze in fata. Cand masina franeaza, aerul se deplaseaza in fata, ceea ce face ca balonul sa se deplaseze in spate. Pe scurt, balonul se va deplasa in directia spre care se accelereaza.

3. Folosind clepsidre de patru minute si de sapte minute, masurati exact noua minute fara ca procesul sa dureze mai mult de noua minute.
Intoarceti ambele clepsidre pornind de la zero. Intoarceti clepsidra de patru minute atunci cand se termina (la 4:00), faceti acelasi lucru si cu clepsidra de 7 minute (la 7:00). Cand clepsidra de patru minute se goleste din nou (la 8:00), in partea de jos a clepsidrei de 7 minute se afla nisipul scurs intr-un minut. In acel moment intoarceti clepsidra de 7 minute din nou si lasasi sa se scurga nisipul acumulat intr-un minut. Dupa ce ultimul bob de nisip pica au trecut cele noua minute.

4. O carte are „n” pagini, numerotate de la 1 la n. Numarul total de cifre ce alcatuieste numarul de pagini ale cartii este de 1.095. Cate pagini are cartea?
Fiecare numar are o cifra in coloana unitatilor. Cartea avand „n” pagini, inseamna ca pe aceasta coloana sunt „n” cifre. Toate numerele de pagina in afara de primele 9 au o cifra in coloana zecilor. Acest lucru inseamna „n”-9 cifre. Toate numerele de pagina mai putin primele 99 au o cifra in coloana sutelor (adica „n”-99).
Am putea continua, dar nu multe carti au mai mult de 999 de pagini, iar o carte care are 1.095 cifre in numarul total de pagini nu are mai mult de atat.
Transformata in ecuatie, numarul 1.095 trebuie sa fie egal cu n + (n-9) + (n-99).
Acest lucru poate fi simplificat astfel: 1.095= 3n-108
Adica 3n=1.203, n=401
Asadar, numarul total de pagini este 401.

5. Un om isi trage masina langa un hotel si isi pierde intreaga avere. Ce s-a intamplat?
Respectivul juca Monopoly.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Restaurante chinezesti in Iasi

Daca iesi in oras este imposibil sa nu dai peste un astfel de local care te incanta prin decor si meniu. Unde mananci preparate specifice

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.