Romanii sunt fruntasi in gasirea de joburi in alta tara

Pe primul loc in topul clasamentului nationalitatilor care traiesc si lucreaza in alt stat decat cel in care s-au nascut se afla romanii. Din cei peste 7 de milioane de cetateni care si-au parasit tara de origine un numar de 1.2 milioane sunt romani, urmati de polonezi si italieni.

Aproape 78% dintre cetatenii UE care se aflau in alta tara erau activi economic, iar 68% aveau un loc de munca. 1.29 milioane de romani munceau anul trecut in alte tari din Uniunea Europeana, 1.05 sunt polonezi si 677.3000 sunt italieni. Totusi numarul romanilor si al polonezilor care emigreaza a scazut fata de perioada 2004-2008, in timp ce numarul locuitorilor din sudul Europei care isi cauta de munca in alt stat a crescut cu 38%.

Principalele destinatii ale celor care isi cauta un job sunt (1,88 milioane), Marea Britanie (1,48 milioane), Italia (792.000) si Spania (764.000). In afara de cei 7 milioane care s-au mutat in alta tara, un numar de 1.1 milioane de oameni muncesc intr-o tara vecina, facand naveta. Cei mai multi care aleg sa plece sunt tineri, procentul celor cu studii fiind in crestere.

Sursa foto: www.davestravelcorner.com

 

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

fifteen + 9 =

On Key

Citeste si

Joburile pentru care poți lucra de acasă

Înainte de apariția internetului, singurele joburi pentru care puteai câștiga lucrând de acasă erau baby-sitting, pictor, scriitor sau meșteșugar. Nu exista o prea mare nevoie

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.