Home Joburi Solutii web design pt brokerii de asigurari

Solutii web design pt brokerii de asigurari

6 minute de citit
0
0

Studentii sunt mereu in cautare de metode eficiente de a face bani, dar se lovesc mereu de problema timpului liber. E destul de greu sa mergi la cursuri si examene si sa muncesti full time in acelasi timp. Dar evident, exista, solutii si pentru aceasta problema. Solutia noastra ar fi angajarea ca broker de asigurari dar mai mult decat atat, broker in mediul online.

Pentru a intelege de ce aceasta metoda de a face bani este potrivita pentru studenti, trebuie mai intai sa vedem ce face un broker de asigurari :

Daca ar fi sa ne luam dupa definitia de pe wikipedia, un broker de asigurari este un intermediar intre firmele de asigurari si clientul final si primeste un comision in urma vanzarilor efectuate. O sa va ganditi probabil ca un broker nu face mare lucru dar trebuie sa privim brokerul ca un consilier personal in asigurari. Lumea asigurarilor este complexa, plina de termeni necunoscuti publicului iar firmele mari nu au timpul necesar sa explice la toata lumea.

Ganditi-va ca in Romania, sunt aproximativ 13 firme care ofera asigurare RCA. Ce ar insemna pentru un client sa sune sau sa mearga la toate aceste firme pentru a le afla preturile si conditiile si mai apoi sa se hotorasca la o oferta?

Pe cand un broker, are deja toate aceste oferte si dupa o discutie cu clientul ii poate arata care este cea mai buna solutie pentru el. Ca sa nu mai zic de faptul, ca in cazul unui eveniment nefericit, poti oricand sa-ti suni brokerul si sa-ti explice pasii ce trebuie urmati.

Comisionul unui broker poate fi intre 50 lei si 50 euro, in functie de contract (o asigurare de viata va avea un comision mai mare decat un RCA) iar o intalnire dureaza intre 30 si 60 de minute. Iar marele avantaj de care aminteam la inceput, este timpul flexibil de lucru. Un broker nu are un program fix, el poate stabili intalniri cu clientii cand doreste, atat timp cat incheie contracte.

Iar datorita internetului, brokerul nici nu mai este nevoit sa umble el dupa clienti ci cu ajutorul unui site web, clientii pot veni la el. Totul se rezuma la felul in care arata site-ul si informatiile oferite, dar asta se poate rezolva usor daca apelam la o firma ce ofera servicii web design de calitate.

O astfel de firma va poate realiza un soft personalizat pentru tot ce este necesar unui broker de asigurari :

– emitere electronica de polite
– comparatoare de preturi
– emiterea de polite rca in masa (in cazul in care se lucreaza cu flote auto)
solutie ecommerce asigurari rca
– gestionarea clientilor
– rapoarte
– comisionare si bonusurile pe care le aveti de platit agentilor

Desigur, odata cu dezvoltarea pietei smartphone-urilor este indicat sa aveti si o aplicatie pentru mobil. Astfel clientii pot sa fie mereu informati despre ultimele oferte, pot compara preturile direct pe telefon.

Dupa cum am vazut, meseria de broker vine ca o manusa studentilor, trebuie doar sa va placa sa lucrati cu oamenii, sa stiti sa beneficiati de tot ce va oferta internetul si rezultatele vor fi pe masura.

Sursa foto : aib-ny.com

Comentarii

comments

Incarca mai multe articole
Mai multe articole scrise de Tudor Perian
Incarca mai multe Joburi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − 8 =

Vezi si

Esti programator? Vrei sa salvezi lumea prin cod? Atunci Hackathonul Challenge Accepted este pentru tine @ 7 – 9 iunie 2019

Pasionații de IT din țară sunt invitați să dezvolte aplicații pentru situații de urgență d…