Top 5 cele mai bine platite joburi in domeniul IT

Joburile bine platite sunt la mare cautare in zilele nostre, tocmai de aceea alegerea unei facultati bune este o alegere foarte importanta in viata fiecarui student. Evident ca profesiile foarte cautate sunt cele de doctor, avocat, economist dar totusi exista un domeniu in care se pot face foarte multi bani si fara foarte multe diplome.

Dupa cum probabil ati intiuit este vorba de internet. Dezoltarea ultra rapida a tehnologiei in ultimii ani a facut ca internetul sa fie un taram al fagaduintei pentru cei ce activeaza in acest domeniu.

Studentul.info a facut un top al celor mai bine platit 5 joburi din domeniul internetului:

1. Programator web

Un programator web este omul din spatele programelor pe care le folosim zi de zi cand deschidem calculatorul. Windows, antivirusi, platforme online etc, totul tine de programare. Bazele programarii se invata la facultatile de informatica si automatica dar pe internet exista sute sau chiar mii de site-uri si carti electronice de unde se poate invata. Printre cele mai cunoscute si folosite limbaje de programare enumeram : BASIC, PASCAL, ALGOL, PROLOG etc.

Salariile in acest domeniu sunt intre 600 – 2000 euro.

2. Designer web

Pentru ca toate programele si softurile trebuie sa aiba o interfata placuta, cu totii stim ca imaginea vinde, este nevoie de un designer web. De obicei se lucreaza in programe precum Photoshop, Macromedia Dreamweaver, Corel.
Salariul unui Web designer este cuprins intre 700 euro – 2 000 euro.

3. Specialist SEO

Desi nu exista inca o facultate pentru cei ce ofera Servicii seo, este unul din joburile foarte bine platite de pe internet. Rolul unu specialist seo este acela de a optimiza un site web in vederea obtinerii unor pozitii cat mai bune in motoarele de cautare si implicit clienti si bani. Salariile sunt in functie de dificultatea nisei, iar pretul unei optimizari incepe de la 500 euro si poate ajunge pana la 2000 – 3000 euro.

Cel mai bun loc de a invata seo este chiar site-ul google, care ofera un pdf gratuit pentru cei ce doresc sa invete. Se poate downloada gratuit de aici.

4. Copywriter

Dupa cum spuneam si intr-un post anterior, explozia de site-uri de pe internet din ultimii ani a facut jobul de copywriter foarte cautat. Fie ca trebuie traduse articole din engleza in romana, sau de realizat articole e la 0, salariile sunt pe masura. Preturile incep de la 3 euro/articol si pot ajunge si la 10 euro pentru articole ce necesita documentare temeinica. La o medie de 2-3 articole pe ora se pot castiga si 1000 euro/luna.

5. Game developer

Cum internetul va fi mereu o sursa de entertainment , dezvoltatorii de jocuri sunt la mare cautare pe internet. Fie ca vorbim de jocuri java, jocuri complexe sau joculete pentru Facebook este o industrie in plina dezvoltare. Daca ai cunostinte de programare, design si multa creativitate, un astfel de job ti s-ar potrivi ca o manusa. Salariile incep de la 1500 euro si merg mult in sus.

Ce job crezi ca ti s-ar potrivi cel mai bine din cele de mai sus? Sau poate ai alta propunere.

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine − five =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.