Topul greselilor la un interviu de angajare

Se poate intampla sa mai gresesti. In viata de zi cu zi, nu este asa o mare tragedie, insa cand este vorba despre un interviu pentru un job pe care chiar il vrei, s-ar putea sa fie un adevarat dezastru. Iata care sunt cele mai frecvente greseli facute de cei ce vor sa fie angajati.!


1 Esti nepregatit
Daca te intreaba ce stii despre companie si tu nu ai un raspuns, ai cu siguranta un punct minus. Citeste despre aceasta pe site-ul ei, verifica-i inainte pagina de Facebook si tot ce mai poti gasi util.

2 Esti imbracat necorespunzator
In general, trebuie sa te imbraci in functie de profilul firmei. Nu ai sa te duci in costum cu o cravata daca incerci sa iti iei un job part-time pe timpul verii la piscina. Insa cauta sa ai un aspect ingrijit si bine pus la punct.

3 Nu stii sa comunici
Este importanta atat comunicarea verbala, cat si cea non-verbala. Vorbeste clar, argumentat, arata ca ai incredere in tine. Fa contact vizal, strange mana si adopta o pozitie naturala.

4 Comunici prea mult
Vorbesti prea mult, iar intervievatorul nu vrea sa te intrerupa. Gandeste-te la un raspuns succint care sa acopere intrebarea. De asemenea, telefonul ramane afara, sub nici o forma nu raspunzi la el.

5 Vorbesti prea putin
Daca raspunsul tau are doar doua trei cuvinte, niciodata nu se va inchega o conversatie.

6 Raspunzi gresit
Inainte de a raspunde, ia-ti putin timp sa te gandesti. Concentreaza-te si da un raspuns adecvat.

7 Iti vorbesti de rau fostii angajatori
Cu siguranta intervievatorul va crede ca asa ai sa faci si despre el odata ce ai parasit si aceasta firma. In plus, aceste persoane s-ar putea cunoaste…

8 Follow up

Dupa ce s-a incheiat interviul nu te duce acasa linisit, fara sa ii mai dai importanta. Nu conteaza ce parere ai tu despre impresia pe care ai facut-o… Trimite un mail catre firma in care sa le multumesti pentru timpul acordat si pentru oportunitate.

Sursa foto: inc.com

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.