Beneficiile cursurilor de dans pentru copiii dumneavoastra

Avem solutia ideala pentru copiii cu energie debordanta: cursurile de dans! Daca aveti copii, sigur v-ati intrebat care ar fi cel mai bun mod de a le canaliza energia, de foarte multe ori, de neoprit. Chiar daca sporturile traditionale de echipa sunt o modalitate buna de a tine copiii activi si ocupati din punct de vedere fizic, acestea nu pot fi potrivite pentru copiii mai mici.

Cursuri de dans, in schimb, sunt o alternativa foarte buna pentru sporturile de echipa, iar cele mai multe studiouri ofera lectii pentru copii chiar si de doi sau trei ani. Participarea la cursurile de dans poate fi benefica pentru copii de toate vârstele. dumneavoastra deosebit de energici si plini de viata: cursurile de dans.

Imbunatatire a sanatatii fizice

Dansul este o activitate fizica, si copiii care iau lectii de dans in mod regulat vor vedea o imbunatatire semnificativa in sanatatea lor fizica generala. Mai mult decât atât, s-a dovedit faptul ca practica regulata a dansului poate creste flexibilitatea copilului dumneavoastra, modul de miscare, forta fizica si rezistenta. Miscarile repetitive implicate in dans pot cu usurinta imbunatati tonusul muscular, postura incorecta a corpului, cresc echilibrul de coordonare si imbunatatesc starea generala de sanatate cardiovasculara. Dansul este o forma de exercitiu aerobic. Pentru copiii care sunt supraponderali, acesta poate sa-i ajute sa piarda din greutate si sa-si imbunatateasca obiceiurile alimentare.

Beneficii de socializare

In afara de a fi o activitate fizica, dansul este, de asemenea, o activitate  sociala. Potrivit studiilor realizate in domeniu, cursurile de dans pot ajuta copiii sa-si imbunatateasca abilitatile sociale si de comunicare, sa invete cum sa lucreze ca parte integranta a unei echipe, sa-si dezvolte un sentiment mai acut de incredere in propriile forte si reusite, dar mai ales de cooperare, lucru care poate sa-i ajute sa-si faca mai multi prieteni. In cazul in care copilul dumneavoastra este timid, inscrierea acestuia  la niste cursuri de dans il poate incuraja sa cunoasca alti copii de vârsta lui si sa-si reduca anxietatea fata de oameni noi sau locuri. Dansul ii poate ajuta, de asemenea, sa-si atenueze si temerile legate de expunerea in fata unui public mare, precum si de tracul de scena. Cursurile de dans vor face din copilul dumneavoastra ceea ce v-ati dorit dintotdeauna sa vedeti in el.

Beneficii educationale

Pentru a deveni un dansator priceput e nevoie de multa practica, exercitiu, disciplina si multa concentrare, aptitudini care pot fi utile si in alte domenii ale vietii copilului dumneavoastra. Mai mult decât atât, s-a demonstrat faptul ca niste simple cursuri de dans pot ajuta  enorm la dezvoltarea creativitatii copiilor dumneavoastra, ajutându-i sa-si dezvolte si o apreciere mai fina pentru arta. Studentii care participa in mod regulat la cursuri de dans de tind sa functioneze mai bine din punct de vedere academic decât colegii lor care nu participa. Studiile estimeaza ca studentii care au un trecut in dans au o tendinta considerabila de a realiza punctaje foarte bune la tot soiul de concursuri la matematica sau alte stiinte de soiul acesta.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

RATP Iasi face din nou schimbari

Vacanta s-a terminat, elevii reincep scoala, iar studentii se pregatesc de cursuri si seminarii. Odata cu aglomeratia care va urma, RATP aduce modificari in numarul

Iată de ce trebuie să înveti engleza

Trăim într-o societate globală, în care interacţiunile dintre diversele culturi sunt tot mai frecvente şi mai consistente. Tu faci parte din această lume care îţi

Training JCI: Bugetul unui proiect

Pentru că JCI IASI își dorește să vadă cât mai multe proiecte frumoase realizate, aduce în fața voastră pe Alma Andrei și pe Alina Nicsan,

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.