Cursurile de dans: mai productive pentru femei sau barbati?

Se pare ca aceasta intrebare in ceea ce priveste cursuri de dans capata din ce in ce mai multe semne de intrebare si raspunsuri astazi. Beneficiile dansului in vietile noastre nu mai sunt un secret de ceva vreme, insa ceea ce ne impiedica sa inseram cursurile de dans in activitatile si programul nostru zilnic este fara doar si poate lipsa de timp, lucru cu care ne confruntam zi de zi, cu totii.

Cu toate acestea, un lucru foarte interesant, dupa ultimele studii realizate in domeniul acesta este ca diferenta intre sexe reprezinta si ea un element foarte important atunci cand vorbim despre avantajele si lucrurile pozitive pe care dansul le aduce in viata noastra. In ce sens? Ei bine, va vom raspunde la aceasta intrebare cu explicatii plauzibile, argumentate de catre cei care au realizat respectivul studiu. Vorbim, in mare parte de dansurile de societate.

Asadar, in dansurile de societate, rolul celui care ,,gandeste” pasii capata automat un beneficiu, prin faptul ca acesta trebuie mult mai mult sa gandeasca pasii pe care ii va face, pentru a se plia pe miscarile partenerului.  Dupa cum am mentionat pe aceasta pagina, femeile nu „urmeaza”, ci interpreteaza semnalele pe care le primesc de la partenerii, iar acest lucru necesita inteligenta si o capacitate spontana a luarii de decizii, care este activa. In acest sens, femeile sunt mult mai avantajate decat barbatii in ceea ce priveste dansul, dar si cursurile de dans pe care acestea le urmeaza, ce-i drept, mult mai des si in numar mult mai mare decat persoanele de sex masculin.

Acest beneficiu este mult imbunatatit prin faptul de a dansa cu diferiti parteneri, nu intotdeauna cu acelasi coleg. Cu diferiti parteneri de dans, va trebui sa te adaptezi mult mai mult si sa fii constient de posibilitatea mai multor variabile. Acest lucru este absolut grozav pentru a-ti pastra inteligenta cat mai mult timp cu putinta. De altfel, dansul te face sa gandesti mai mult si mai bine, iar miscarea nu face altceva decat sa aduca o serie de avantaje sanatatii fiecaruia dintre noi.

Insa, dragi barbati, sa nu credeti ca nu merita sa urmati si voi cursuri de dans, in ceea ce priveste imbunatatirea functiilor creierului vostru. Cum? Va spunem noi…

1) Acordati atentie partenerelor voastre si vedeti ceea ce functioneaza cel mai bine pentru acestea. Observati ceea ce este confortabil pentru ele, incotro se indreapta, care sunt semnalele cele mai de succes si care nu sunt, si adaptati-va in mod constant modul de a dansa la aceste observatii. Asta e ceea ce se numeste decizie pe fractiune de secunda si ajuta foarte mult la o functionare mai buna a creierului.

2) Nu merge pe aceleasi tipare vechi de fiecare data. Accepta provocarile pentru a incerca mereu si mereu lucruri noi. Asa numarul deciziilor spontane va fi mai mare si totul va fi in avantajul tau.

Un alt mare beneficiu va fi faptul ca partenerii se vor distra mult mai mult atunci cand vor face loc sponteneitatii in dansul lor si in mod constant vor incerca mereu sa isi ajusteze miscarile pentru confortul si continuitatea miscarii lor. Va spunem succes in gasirea partenerilor potriviti!

Sursa foto : tringpark.com

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Seminarul Internaţional de Jurnalism

Seminarul Internaţional de Jurnalism organizat de TVR IAŞI este anul acesta la a treia ediţie. După succesul din 2014-2015 (peste 400 de participanţi din ţară

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.