Cursurile de dans ne fac mai destepti?

Timp de secole, manuale de dans si alte scrieri au laudat beneficiile pentru sanatate ale dansului si practicarea de cursuri de dans, ca exercitiu fizic. Mai recent am vazut cercetari care au adus in vizor beneficii suplimentare ale dansului pentru sanatate, cum ar fi reducerea stresului si cresterea nivelului de serotonina, cu sensul sau de bunastare. Cel mai recent am auzit de un alt beneficiu: dansul realizat frecvent, aparent, ne face mai inteligenti.

Adevarat sa fie oare? Pentru ca daca este asa, va trebui neaparat sa ne inscriem la un curs de dans. Cu cat mai repede, cu atat mai bine.

Un studiu major adaugat la ce mai multe dovezi ca mintea stimulata prin dans poate alunga boala Alzheimer si alte boli ale dementei, si ca la fel ca orice alt exercitiu fizic iti poate mentine corpul in forma. Dansul creste, de asemenea, acuitatea cognitiva la toate varstele. Este posibil sa fi auzit despre raportul New England Journal de Medicina cu privire la efectele activitatilor de agrement in ceea ce priveste acuitatea mentala in procesul de imbatranire.

Studiul de 21 de ani a persoanelor in varsta (75 de ani si peste 75), a fost condus de Colegiul de Medicina din New York City, Albert Einstein, finantat de catre Institutul National de imbatranire, si publicat in New England Journal of Medicine. Metoda lor de masurare obiectiva a acuitatii mentale in imbatranire a fost de a monitoriza ratele de dementa, inclusiv a bolii Alzheimer.

Studiul a vrut sa vada daca orice activitati recreative fizice sau cognitive au influentat acuitatea mentala. Ei au descoperit ca unele activitati au avut un efect benefic semnificativ. Alte activitati au avut nici unul.

Ei au studiat activitati cognitive, cum ar fi carti de lectura, scris de placere, realizarea de puzzle-uri, carti de joc sau cantatul la instrumente muzicale. Și au studiat activitatile fizice cum ar fi tenis sau golf, inot, ciclism, dans, mers pe jos si activitatile care au in vedere treburile casnice.

Una dintre surprizele studiului a fost ca aproape niciuna dintre activitatile fizice nu au parut sa ofere o protectie impotriva dementei. Bineinteles, beneficii cardiovasculare au existat, desigur, dar accentul acestui studiu a fost asupra mintii.

A fost, in schimb, o exceptie importanta: singura activitate fizica care a parut sa ofere protectie impotriva dementei a fost dansul practicat frecvent.

  • Cititul – 35% risc redus de dementa
  • Ciclism si inot – 0%
  • Realizarea de puzzle-uri cel putin patru zile pe saptamana – 47%
  • Practicarea Golfului – 0%
  • Dansul frecvent – 76%. Asta a fost cea mai mare reducere a riscului pentru orice activitate studiata, cognitiva sau fizica. A fost o adevarata surpriza sa aflam marile beneficii ale dansului pentru sanatatea noastra mintala.

Si atunci, dragii nostri? De ce nu ne-am inscrie la un curs de dans cand stim cat de mult bine putem sa primim in schimb. Prin intermediul cursurilor de dans ne asiguram o batranete frumoasa si sanatoasa, dar in acelasi timp, vom putea sa profitam de deliciul tineretii, de toata distractia pe care cursurile de dans ar putea sa le aduca in vietile noastre. Sa nu ratam aceasta oportunitate de a imbatrani frumos si sanatos!

Sursa foto : armoniefeminina.com

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen + 4 =

On Key

Citeste si

Tabara de jurnalistica pentru tineri

Inscrie-te la Tabara Nationala de Jurnalistica Puls 2016 de pe 09-15 august 2016, in Tabara Muncel, Iasi. Tabara are ca scop dezvoltarea aptitudinilor jurnalistice ale

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.