De ce sa alegem cursuri de dans pentru copiii nostri?

Multi parinti isi inscriu copiii de mici la cursuri de dans, cu speranta sa le descopere un talent nestiut si sa investeasca astfel in viitorul copiilor lor, fara sa realizeze multe alte beneficii pe care dansul le are in viata acestor copii. Dansul nu este doar pentru un interpret profesionist aspirant. Exista loc pentru dansatori de toate soiurile in lumea dansului si copiii nostri pot face parte din oricare din ele.

Care sunt, mai exact, motivele pentru care ar trebui sa alegem cursurile de dans in dezvoltarea fizica si psihica a copiilor nostri?

Ei bine, pentru cei mai tineri dansatori, clasa ii invata nu numai cativa pasi de baza in dans si cum sa dezvolte o miscare creativa, dar si cum sa interactioneze de la egal la egal. Pentru multi copii mici este prima activitate de grup in care au sansa de a interactiona cu altii de varsta lor si sa invete dinamica de a fi intr-un grup, toate aceste abilitati foarte importante pe parcursul intregii lor vieti.

Elevii invata sa-si astepte randul, invata despre spatiul personal, cum si cand este necesar sa isi aseze mainile. Toate aceste abilitati sunt invatate in timp ce se bucura de fiorii miscarii, noi masuri si distractivele activitati care predau bazele de dans. Fiind capabili sa repete si sa puna in practica elementele de baza pe care le invata la scoala intr-un mediu distractiv (in afara de locul obisnuit de invatare) poate creste foarte mult cantitatea de informatii pe care o pastreaza si modalitatea in care se pot folosi de aceasta informatie.

Nu e urma de indoiala ca trebuie sa oferim copiilor nostri aceasta sansa. Beneficiile sunt nenumarate, iar sanatatea lor (atat fizica, cat si mentala) va fi profund ameliorara de multitudinea de lucruri pe care acestia o vor invata aici, la cursurile de dans. Micutul dumneavoastra se va distra, va uita de griji, va deveni mai dezinvolt, va invata ce inseamna spirtul de echipa si isi va consuma toata energia debordanta atat de caracteristica unui copil.

Dansul va fi mereu un instrument excelent pentru exercitii fizice, pentru a te mentine in forma, precum si pentru cresterea flexibilitatii si imbunatatirea echilibrului si a coordonarii. Echilibrul, coordonarea si flexibilitatea vor fi foarte benefice pentru orice sport pe care acestia vor decide sa-l joace mai tarziu, pe parcursul vietii lor. Se invata, de asemenea, importanta unui stil de viata sanatos, la o varsta frageda. Pastrarea copiilor activi ii face sa realizeze importanta de a se mentine sanatosi, iar cursurile de dans vor fi o modalitate ideala de a forma copilului tau o constiinta a importantei sportului in viata ta.

Fie ca este vorba de dans sau de alt exercitiu, va fi foarte benefic pentru ei, deoarece vor continua sa creasca. Exista, desigur, multe activitati care au beneficii similare, dar frumusetea dansului este ca acesta poate fi practicat si imbunatatit in timp ce se asculta muzica si e multa, multa distractie la orizont.

Transformand invatarea in distractie pentru copii este cel mai mare obstacol cu care ne confruntam in educatia pe care o oferim copiilor nostri. Daca vom reusi acest lucru, deja am facut enorm pentru copiii nostri.

Si ce alta modalitate mai buna decat cursurile de dans?

Sursa foto : sandersondance.co.uk

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × four =

On Key

Citeste si

Sărbătorile Iașului 2016 – Program

Municipalitatea a făcut public programul complet al Sărbătorilor Iașului, editia 2016. Evenimentele religioase vor fi separate de cele laice iar editia din acest an aduce

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.