De ce sa alegem cursurile de dans pentru copiii nostri?

Pledam azi in favoarea cursurilordedans pentru copii de orice varsta. Beneficiile dansului in vietile copiilor nostri sunt nenumarate. Dansul intruchipeaza una dintre relatiile noastre primare cu universul. Aceasta este pre-verbala, si incepe inainte ca macar  cuvintele sa poata spune ceva.

Este innascuta la copii inainte de a poseda comanda pe limba si ne ajuta atunci cand gandurile sau emotiile sunt prea puternice pentru ca vorbele sa poata transmita ceea ce simtim. Copiii se misca intr-un mod natural. Ei se misca pentru a-si forma o mobilitate a corpului, se misca pentru a exprima un gand sau sentiment, si se misca, pentru ca ei sunt plini de entuziasm si se simt minunat facand acest lucru. Cand miscarea lor devine constient structurata si se realizeaza cu constientizarea realizarii ei, aceasta devine dans.

Dansul este o metoda naturala de invatare si o forma de baza de exprimare culturala. Copiii invata tiparele de miscare la fel de repede precum invata limba. Nu este un secret faptul ca sistemul nostru de educatie neglijeaza dansul, dar nu uita niciodata desen si muzica. Este esential ca educatia oferita copiilor nostri sa beneficieze si de oportunitatile unice de invatare care provin din includerea miscarii in experienta estetica a dansului. Tocmai din acest motiv, cursuri de dans copii sunt mai mult decat esentiale. Avantajele pe care cursurile de dans le au in sanatatea, dar si in viitorul copiilor nostri sunt extraordinare.

De ce sa alegem dansul pentru micutii nostri?

Dansul este un aliat puternic pentru dezvoltarea a multe dintre atributele unui copil in crestere. Dans ajuta copii sa se maturizeze fizic, emotional, social, dar si cognitiv. Beneficiile de la nivel fizic ale dansului sunt acceptate pe scara larga , insa atributele emotionale , sociale si cognitive au inceput doar recent sa fie cunoscute, apreciate si recunoscute in intreaga lume.

Dezvoltarea fizica

Dansul implica foarte multa miscare, coordonare, forta si rezistenta  mai puternica decat majoritatea altor activitati fizice. Dansul utilizeaza intregul corp si este o forma excelenta de a face sportul zilnic sau saptamanal atat de necesar sanatatii noastre. Copiii mici sunt activi in mod natural , dar cursurile de dans le vor oferi o cale de a-si extinde posibilitatile de miscare si abilitatile pe care le au in acest sens.

Maturitate emotionala

Dansul promoveaza sanatatea psihica si maturitatea. Copiii se pot bucura de posibilitatea de a-si exprima emotiile, putand sa devina constienti de ei insisi si de altii prin miscare creativa . Un copil prescolar va intra la cursurile de dans cu o istorie ( mai vasta sau mai redusa) de experiente emotionale. Miscarea, insa,  intr-o sala de dans va oferi o modalitate structurata ideala pentru eliberarea fizica in timp ce copilul va castiga constientizare si apreciere de sine, dar si de altii.

Constientizarea sociala

Dansul favorizeaza intalnirea sociala, interactiunea si cooperarea.  Copiii invata sa comunice ideile altora si invata repede sa lucreze intr-un grup dinamic. Pe masura ce procesul intreg este in curs de desfasurare, existand uneori provocari de cooperare,   copiii invata sa se inteleaga in relatie cu altii.

Numai avantaje! Asa ca nu mai stati pe ganduri si imbratisati dansul ca un stil de viata pentru copiii dumneavoastra si de ce nu si pentru dumneavoastra…

Sursa foto : elsoar.com

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.