De ce sa alegem cursurile de dans?

Pentru a putea raspunde la aceasta intrebare, este necesar sa vedem in ce masura cursurile de dans reprezinta un beneficiu pentru sanatatea noastra. Tocmai in ideea de a raspunde la aceasta intrebare, va trebui sa incercam sa raspundem la altele doua: De ce dansul, mai mult decat alte activitati ajuta la pentru capacitatilor mentale? Si Toate tipurile de dans, sau unele tipuri de dansuri sunt mai bune decat celelalte?

Esenta inteligentei este de a face decizii. Cel mai bun sfat, atunci cand vine vorba de imbunatatirea acuitatii mentale, este de a te implica in activitati care necesita luarea unei decizii rapide, spre deosebire de memoria Rote (reconstituie aceleasi cai bine-uzate).

O modalitate de a face acest lucru este de a invata ceva nou. Nu doar prin dans, ci prin orice lucru care implica ceva nou. Nu va faceti griji cu privire la probabilitatea ca nu veti folosi in viitor acest lucru nou invatat. Aceasta va stimula conectivitatea creierului, prin generarea necesitatii unor noi cai. Cursurile mai dificile sunt mai bune pentru tine, deoarece acestea vor crea o mai mare nevoie de noi cai neuronale.

Inscrierea la cursuri de dans poate fi chiar mai eficienta. Dansul integreaza mai multe functii cerebrale deodata – kinestezice, rationale, muzicale, si emotionale –prin cresterea in continuare a conectivitatii neuronale.

Ce fel de dans sa alegem?

Oare toate tipurile si cursurile de dans duc la cresterea acuitatii mentale? Nu, nu toate formele de dans vor produce aceleasi beneficii, mai ales daca acestea lucreaza doar pe acelasi stil, sau pur si simplu pe refacerea unor cai memorate. Ideea de a lua cat mai multe decizii posibile ,,pe moment” este cheia pentru mentinerea abilitatilor noastre cognitive. Amintiti-va: inteligenta este ceea ce folosim atunci cand nu stim altceva ce sa mai facem.

Conform studiilor realizate, fosti dansatori precum  cei din era Swing (azi), freestyle, dansurile sociale – foxtrot de baza, swing, vals si, poate, unele dansuri latine sunt cele care au cea mai mare influenta asupra mintilor noastre.

Totusi, e nevoie de o clarificare in aceasta privinta. Secventele de dans memorate au si ele foarte multe beneficii care ajuta la reducerea stresului de orice fel prin intermediul dansului, beneficiile cardiovasculare oferite de exercitiile fizice si beneficii care merg chiar mai departe de sentimentul conectarii la o comunitate de dansatori. Deci, tot dansul este bun.

Dar cand vine vorba de conservarea (si imbunatatirea) acuitatii mentale, atunci unele forme sunt semnificativ mai bune decat altele. In timp ce toate dansurile necesita o anumita inteligenta, am sa va incurajez sa utilizati inteligenta dumneavoastra completa atunci cand dans, atat atunci cand conduceti, cat si atunci cand sunteti condusi. Cu cat mai multe decizii vom pute aduce in dansul nostru, cu atat va fi mai bine.

Sa nu mai stam pe ganduri si sa alegem sanatatea si o viata activa in detrimentul unei vieti monotone, depresive  si inecata in sedentarism. Miscarea si dansul vor face minuni atat cu trupul nostru cat si cu sufletul nostru. Vom intineri, vom fi plini de energie si de vitalitate, de vise si de sentimente pozitive. Cursurile de dans ne vor schimba viata.

Sursa foto : harvard.edu

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

three × one =

On Key

Citeste si

Saptamana Europeana a Sportului 2016 – Program

Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi Iaşi organizează, în perioada 10-16 septembrie 2016, Săptămâna Europeană a Sportului, în parteneriat cu: Primăria Municipiului Iaşi, Consiliul Judeţean Iaşi,

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.